Race Report – Final sezon 2018

Final de sezon 2018 pentru echipa Top Cross TCS. Tragem linie, analizam rezultatele si putem spune ca a fost un an plin. Plin de munca, de emotii, de zeci de mii de kilometri facuti, dar si plin cu reusite. Iata rezultatele.

Adrian Raduta se impune pentru a 6-a oara la clasa regina, MX1, reusind si in 2018 un nou titlu de Campion Est European la motocross. Ordog Zoltan, cel mai nou membru al echipei, dupa o serie de curse ca la carte, reuseste titlul de Campion Est European la motocross, clasa MX65. Mario Popovici obtine titlul de Vice Campion Est European la clasa MX85, iar Arthur Tataru locul 4 EEC la clasa MX2 Juniori.

 

Multumim sponsorilor si partenerilor nostri, pentru tot suportul oferit si in acest an: Yamaha Romania, Arai si Oakley prin Dual Motors, Acerbis Romania, Lets Ride Graphics.

 

Acum incep pregatirile pentru 2019. Urmeaza RAMS MX Camp Sardinia, startul in primavara a unui nou sezon balcanic, cursele pentru copii pe care le organizam pentru copii – Kids Challenge, Red Bull Romaniacs 2019, precum si evenimentele pe care TCS Racing Park le va organiza la anul. Pe langa toate astea, pregatim surprize si concursuri inedite pentru toti fanii si followerii nostri, asa ca abonati-va canalelor media TCS.

Race report – SEVLIEVO 2018

Echipa Top Cross TCS bifeaza inca o etapa reusita in 2018, etapa cu numarul 3 a Campionatului Est European. Aceasta a avut loc weekendul trecut, la Sevlievo, Bulgaria, unul dintre cele mai faimoase circuite din lume.

enduro training romania

Adrian Raduta, a castigat locul 1 la clasa regina, MX1, consolidandu-si astfel pozitia de lider in campionat. Ordog Istvan, un nou membru in cadrul echipei, isi adjudeca locul 1 la clasa MX65 (motociclete de 65cc), iar Mario Popovici castiga detasat locul 1 la clasa MX85 (motociclete de 85cc). La clasa MX2 Juniori, ambii piloti ai clubului, Arthur Tataru, locul 8 si Petru Iosif, locul 9, bifeaza inca o cursa de est-european la care acumuleaza puncte si experienta pentru a trece la clasa superioara. Aida Cojanu a fost singura fata din echipa noastra care a participat la aceasta etapa, clasa MX65, obtinand locul 8 la general.

In urma rezultatelor echipei Top Cross TCS, Romania se claseaza inca o data pe locul 1 la natiuni, in fata vechii rivale din sud, Bulgaria.

Est European Prundu, Giurgiu 2018 – Race Report

alin gradinaru

Weekendul trecut am bifat prezenta si participarea la a doua cursa de campionat est european de Motocross din 2018. Aceasta a fost sustinuta dupa multi ani pe un circuit din Romania, mai exact Prundu, Giurgiu. Echipa Top Cross TCS a fost prezenta in efectiv complet, iar rezultatele obtinute in urma celor 2 manse oficiale de cursa sunt dupa cum urmeaza:

 • Sven Suiaga – locul 2 Juniori 3 (prima participare)
 • Valentin Cicu – locul 2 Juniori 2 (prima participare)
 • Ordog Zoltan – locul 1 MX65
 • Mario Popovici – locul 1 MX85
 • Virgil Corbea – locul 3 MX2
 • Adrian Raduta – locul 1 MX1

Echipa Romaniei a obtinut la aceasta etapa locul 1 la General, devansand echipa Bulgariei dupa mai bine de 20 de ani. Mario Popovici, Ordog Istvan si Arthur Tataru, toti licentiati la clubul Top Cross TCS, membri ai lotului national, precum si Virgil Corbea, rider Top Cross TCS, au ajutat la obtinerea acestei victorii in fata echipei rivale la Sud de Dunare. Suntem deasemenea mandri ca am putut avea sportivi ai clubului pe podium la toate categoriile, MX1, MX2, Mx85, MX65 si clasa 50.

Aceasta etapa de est european a coincis si cu o etapa de national, campionat in care riderii Top Cross TCS nu au mai participat de mai bine de 6 ani. Asa cum am mai spus si in trecut, daca discutiile pe care le-am avut cu staff-ul FRM in ceea ce priveste organizarea etapelor de CN si siguranta sportivilor va deveni prioritate, vom relua participarea si in campionatul national.

La final, dorim sa enumaram toti pilotii clubului care au participat la aceasta etapa, in majoritatea lor copii de nici 12 ani, care sunt la prima participare la o competitie de nivel est european. Toata stima si aprecierea atat pentru acesti mini luptatori, cat si pentru parintii lor care fac eforturi neincetate pentru a-i sustine, atat moral, cat si financiar, in practicarea acestui sport atat de nobil.

 • Sami Dumitru, locul 4, Juniori 2 (prima participare)
 • Vlad Urluescu, MX65 (prima participare)
 • Maria Grigoras, MX65 (prima participare)
 • Luca Suiaga, MX65 (prima participare)
 • Victor Rusu, MX65 (prima participare)
 • Aida Cojanu, MX85
 • Sebastian Rizescu, MX85 (prima participare)
 • Dani Voiculescu, MX85 (prima participare)
 • Bubi Voiculescu, MX85 (prima participare)
 • Mihai Dine, MX85 (prima participare)
 • Stefania Bancila, MX2J
 • Arthur Tataru, MX2
 • Virgil Corbea, MX2
 • Ionut Corbea, MX2

 

 

Race Report

Prima etapa a Campionatului Est European a avut loc weekendul trecut in Grecia, pe traseul din localitatea Giannitsa. Echipa Top Cross TCS a fost prezenta, alaturi de Adi Raduta si stafful tehnic RAMS Motorsport. Iata pe scurt rezultatele:

 • Adrian Raduta, clasa MX1, locul 1
 • Ordog Zoltan, clasa 65cc, locul 1;
 • Mario Popovici, clasa 85cc, locul 2;
 • Aida Cojanu, clasa 85cc, locul 9;
 • Arthur Tataru, clasa MX2 Juniori, locul 8.

Echipa Romaniei ocupa astfel locul 3 pe natiuni in Campionatul Est European, dupa prima etapa a sezonului competitional 2018. Pentru rezultatele echipei si evolutia membrilor sai in competitiile la care participam, nu uitati sa va abonati paginii oficiale de Facebook Top Cross TCS.

Reminder: Sambata viitoare, pe 24 martie, va asteptam la TCS Racing Park pentru a deschide oficial sezonul moto off-road 2018 in cadrul unei noi editii de RAMS FUN RIDE. Amenajam circuitele atat pentru pasionatii de enduro, cat si de motocross. Ca in fiecare an, exista si un traseu dedicat in exclusivitate copiilor. Intrarea este libera atat pentru spectatori, cat si pentru rideri. Mai multe detalii aici.

RAMS MX Camp Sardinia 2018

RAMS MX Camp, stagiul de pregatire moto off-road cu care Adi Raduta ne-a obisnuit la fiecare inceput de an din 2013 incoace, este si anul acesta pe cale sa inceapa. Daca pana in 2016 am ales Spania ca si destinatie, din 2017 am schimbat “decorul”. Tot unul mediteranean, mai precis fabuloasa insula Sardinia, din sudul Italiei.ย rams mx camp sardinia

Februarie in Sardinia ne ofera conditii perfecte de antrenament. Temperaturi medii de 18 grade, trasee cu textura variata, nisipoasa, dura sau soft, astfel incat atat practicantii de motocross, cat si cei de enduro, sa-si gaseasca un cadru ideal de antrenament. Stagiul de pregatire este structurat sa acopere o intreaga gama de tehnici de pilotaj, atat pentru amatori, cat si pentru profesionisti. Iar pentru profesionisti, este cu atat mai important cu cat reduce pauza foarte mare intre finalul de sezon anterior si inceputul celui nou.

mercedes actros

Ca si in trecut, cantonamentul este impartit in 3 saptamani, prima incepand pe 4 Februarie. Logistica este in totalitate oferita de Top Cross TCS si RAMS Motorsport: transport motociclete, transport echipament si piese de schimb, transfer aeroport – cazare – traseu, inchirierea hotelului, mese preparate de un bucatar propriu, service si intretinere. Pilotii doar se urca in avion la Otopeni si sunt asteptati de echipa noastra la Alghero, Sardinia.

transport europa

Suna tentant? La anul, hai cu noi ๐Ÿ˜‰

Facebook Iconfacebook like buttonSuspensii RAMSSuspensii RAMSSuspensii RAMS