10 piloți ai echipei Top Cross TCS Racing Team au început sezonul cu o clasare pe podium

10 piloți ai echipei Top Cross TCS Racing Team au început sezonul cu o clasare pe podium

Prima etapă din Campionatul Național de Motocross s-a desfășurat în acest weekend pe circuitul TCS Racing Park, iar 10 din cei 29 de piloți ai echipei Top Cross TCS Racing Team au început sezonul 2021 cu o clasare pe podium.

29 de piloți ai echipei Top Cross TCS Racing Team au luat startul în acest weekend la prima etapă din Campionatul Național de Motocross, zece dintre ei reușind să urce pe podium la clasa la care au luat startul. În acest sezon, Top Cross TCS Racing Team are piloți la clasele 50cc juniori mari, 65cc, 85cc, MX2 Juniori, MX2 și Fete.

Anul acesta Alecsei Toader și Andrei Avram au trecut de la clasa 50cc juniori mici, unde s-au clasat pe locurile doi și trei în sezonul trecut, la clasa 50cc juniori mari. Andrei Avram a debutat cu o clasare pe locul 4 la noua categorie, iar Alecsei Toader a încheiat prima cursă pe locul 3.

 

Dumitru Sami, campionul de anul trecut la clasa 65cc, a avut un început perfect de sezon și a reușit să aducă prima victorie pentru echipa Top Cross TCS Racing Team în acest weekend. La aceeași clasă, Victor Paraschiv a terminat pe 3, Theodora Gumeniuc, campioană anul trecut la clasa 50cc juniori mari, s-a clasat pe 4, Tudor Balaban pe 9, iar Daniel Preoteasa pe locul 12.

La clasa 85cc echipa Top Cross TCS Racing Team a avut 7 piloți la start, toți reușind să termine în puncte. Mihnea Banu a fost cel mai bine clasat pilot al echipei, pe locul 4, urmat de Luca Ștefănescu, pe 6, Ioan Chiujdea, pe 8, Vlad Urluescu, pe 9, Matteo Gheorghiu, pe 10, Kaloyan Stoyanov, pe 11, și Tudor Ștefănescu, pe 13.

 

La clasa MX2 Juniori lupta pentru puncte a fost una extrem de disputată și toți cei șapte piloți ai echipei au terminat în top 10. Mario Popovici, campionul de anul trecut la această clasă, a început cu o victorie în fața lui Zoltan Ordog, campion anul trecut la clasa 85cc, iar Eross Kopany s-a clasat pe locul 3. La aceeași clasă, Denis Hăbeanu a terminat cursa pe locul 4, Victor Rusu pe locul 5, Mihai Dine pe 8, iar David Dobra pe locul 9.

 

La clasa MX2, Iosif Petru și Arthur Tătaru au fost pe podium la finalul zilei, pe locurile doi și trei, acestea fiind și clasările lor în clasamentul general din 2020.

În competiția fetelor, Ștefania Băncilă, campioana de anul trecut, a reușit să se impună în fața Aidei Cojanu și a adus ce-a de treia victorie pentru echipa Top Cross TCS Racing Team în acest weekend.

 

„A fost un weekend intens în care toți piloții echipei s-au luptat pentru puncte în prima etapă din Campionatul Național de Motocross. Am obținut trei victorii și alte șapte clasări pe podium, dar cel mai important este că fiecare pilot al echipei a fost foarte motivat să înceapă sezonul cu un rezultat bun. Au făcut primul pas și sunt sigur că fiecare dintre ei va face progrese importante anul acesta. Sunt mândru de toți sportivii echipei și mai ales de modul în care s-au luptat în fiecare tur pentru a-și atinge obiectivele”, a spus Adrian Răduță, antrenorul echipei Top Cross TCS Racing Team.

 

Text: Berti Panaiot

Foto: Toma Nedelea

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel