10 piloți Top Cross TCS KTM pe podium în etapa de motocross de la Sfântu Gheorghe

10 piloți Top Cross TCS KTM pe podium în etapa de motocross de la Sfântu Gheorghe

Echipa Top Cross TCS KTM a avut 10 piloți pe podium la penultima etapă din Campionatul Național de Motocross, desfășurată între 30 septembrie și 2 octombrie pe circuitul de la Sfântu Gheorghe. Aida Cojanu și-a asigurat deja titlul național cu o etapă înaintea finalului de sezon.

 

În acest weekend, piloții echipei Top Cross TCS KTM s-au luptat pentru puncte pe circuitul de la Sfântu Gheorghe, în etapa a șasea din Campionatul Național de Motocross. După două manșe intense la fiecare clasă, 10 dintre piloții echipei au urcat pe podium, trei dintre ei terminând etapa pe prima poziție.

La clasa 50cc juniori mari, Andrei Susanu și Anca Adam s-au clasat pe locurile 2, respectiv 3, iar cu Sami Dumitru ieșit din lupta pentru victorie la clasa 65cc în urma unui incident, Mihnea Chivu, Tudor Balaban și Alex Mihai au terminat etapa în top 10. Din păcate, în urma accidentării, Sami Dumitru a ieșit din lupta pentru titlul național și cel balcanic la aceaastă clasă. Pilotul echipei Top Cross TCS KTM câștigase toate etapele din competiția națională până acum și era lider și în competiția balcanică, cu două etaape rămase de disputat.

 

În lupta pentru podiumul clasei 85cc au fost implicați doar piloți ai echipei antrenate de Adrian Răduță. Tudor Ștefănescu a fost primul după cele două manșe, iar Ioan Chiujdea s-a clasat pe locul secund, dar rămâne lider la general cu un total de 233 de puncte, în timp ce Horia Paraschiv a sosit pe poziția a treia. Cu victoria de la Sfântu Gheorghe, Tudor Ștefănescu rămâne în lupta pentru titlul național, diferența dintre el și colegul său de echipă fiind de 27 de puncte. La această clasă, echipa Top Cross TCS KTM are 11 piloți în top 15 la general.

La clasa MX125 (MX2 juniori), Zoltan Ordog s-a impus în ambele manșe și a mai făcut un pas spre titlul național ajungând acum la 250 de puncte, cuu 15 mai multe decât următorul claset. Victor Rusu a terminat etapa pe locul 3, poziție pe care o ocupă și la general cu un total de 182 de puncte. Și la această clasă piloții echipei Top Cross TCS KTM au avut un sezon foarte bun, șapte dintre ei fiind în top 10 la general.

 

La clasa MX2, Eross Koppany a terminat ambele manșe pe locul secund și cu cele 44 de puncte din acest weekend a ajuns la un total de 232 de puncte în clasamentul general.

 

Pentru Arthur Tătaru prima etapă din acest sezon la clasa MX1 s-a terminat cu o clasare pe podium, pilotul echipei terminând pe locul secund cu un total de 42 de puncte.

 

În competiția fetelor, Aida Cojanu a luat maximum de puncte și cu victoria de la Sfântu Gheorghe și-a asigurat și titlul național la această categorie.

În weekendul 8 – 9 octombrie piloții echipei vor lua startul la penultima etapă din Campionatul Balcanic de Motocross, programată pe circuitul de la Afyonka, în Tucia, după care vor concura, , o săptămână mai târzi, pe TCS Racing Park,  cursa de pe teren propriu contând ca ultima etapă atât în competița națională, cât și cea balcanică.

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2022 de partenerii ATH Moto, Authentic Spirit, EGT România, Cuibul de lemn, Fundația SOS, GSC – Global System Communication și Midocar.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel