12 piloții ai echipei Top Cross TCS Racing Team au început sezonul 2022 cu o clasare pe podium

12 piloții ai echipei Top Cross TCS Racing Team au început sezonul 2022 cu o clasare pe podium

În acest weekend piloții echipei Top Cross TCS KTM Racing Team au luat startul, pe circuitul de la Prundu, în prima etapă a Campionatului Național de Motocross, iar 12 din cei 40 de piloți aflați la start au urcat pe podium.

 

Pentru piloții Top Cross TCS KTM Racing Team noul sezon din Campionatul Național de Motocross a început în acest weekend pe circuitul de la Prundu, în județul Giurgiu. Principala noutate din 2022 este parteneriatul cu Authentic Spirit/ ATH Moto, 30 de piloți ai echipei concurând pe motociclete KTM și Husqvarna cu o capacitate între 50cc și 250cc.

După două zile intense, 12 din cei 40 de piloți ai echipei aflați la start au urcat pe podium, 3 dintre ei obținând victoria la clasa la care au participat.

 

Darius Vintilă și-a făcut debutul în competiția națională de motocross pe circuitul de la Prundu și în prima sa cursă din carieră a reușit să se claseze pe locul secund la clasa 50cc juniori mici.

 

La clasa 65cc lupta pentru victorie s-a dat între doi piloți ai echipei, Sami Dumitru și Tudor Balaban terminând cursa pe primele două locuri în clasamentul general.

 

Nicuță Chiujdea și Tudor Ștefanescu au fost principalii protagoniști în duelul pentru victorie la clasa 85cc, aceasta fiind și ordinea în care au terminat prima etapă din Campionatul Național de Motocross.

La clasa 125cc, Mihai Dine și Mihnea Banu au avut evoluții bune în ambele manșe și și-au asigurat pozițiile doi și trei, aceleași poziții fiind ocupate de Eross Koppany și Dennis Hăbeanu la clasa MX2.

 

Singurul pilot al echipei care a urcat pe podium la clasa MX1 a fost Iosif Petru, clasat al doilea în etapa de la Prundu, iar în competiția fetelor Aida Cojanu și Ștefaniei Băncilă s-au clasat pe 1 și 2.

“După 5 ani piloții echipei noastre revin la motocicletele KTM și mă bucur că am avut un început de sezon cu 12 piloți pe podium. Sunt mândru de evoluția fiecăruia și mai ales de evoluția celor 13 piloți crescuți la școala de motocross RAMS MX School care au debutat într-o competiție oficială.  Cu Authentic Spirit și ATH Moto suntem READY TO RACE în 2022 și cu siguranță va fi un an în care sportivii noștri își vor atinge toate obiectivele propuse. Le mulțumesc partenerilor noștri ATH moto, Authentic Spirit, EGT România, Cuibul de lemn, Fundația SOS, GSC – Global System Communication și Midocar”, a spus Adrian Răduță, antrenorul echipei Top Cross TCS Racing Team.

 

Pentru piloții echipei Top Cross TCS KTM Racing Team de la clasele 65cc și 85cc următoarea provocare va fi etapa din Campionatul European, programată pe 16 – 17 aprilie la Sevlievo, în Bulgaria, iar etapa a doua din Campionatul Național de Motocross se va desfășura pe 7 – 8 mai pe circuitul TCS Racing Park.

 

Text: Berti Panaiot

Foto: Federatia Romana de Motociclism

 

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel