Cate o motocicleta Yamaha 2015 pentru Ionut Corbea si Andrei Poponut, doi sportivi ai Top Cross TCS

Contractul de cinci ani semnat de Adrian Raduta, liderul clubului Top Cross TCS, cu Yamaha Romania are deja efecte pozitive asupra scenei de motocross autohtone. Motodynamics SRL, reprezentant oficial al Yamaha Motor Company in Romania a pus la dispozitia clubului doua motociclete model 2015, o YZ85 si o YZ125, care vor fi folosite de Ionut Corbea si de Andrei Poponut in Motocross CUP si in Campionatul Est European de Motocross.

 yamaha yz125 2015

Adrian Raduta spune ca i-a ales pe cei doi sportivi, care provin din medii diferite, in urma   rezultatelor obtinute dar si a unei analize atente privind capacitatea lor de a ramane implicati pe termen lung in motocross. “Imi doresc ca prin intermediul clubului Top Cross TCS sa gasesc noi talente, noi sportivi pe care sa-i putem sustine si impreuna sa dezvoltam motocrosul romanesc. Pe parcursul acestui sezon vom fi atenti sa vedem cine merita o motocicleta cu care sa evolueze ca motocrosist, singura conditie este ca ne dorim copii si familii care sa aibe ca obiectiv sa faca sport cu adevarat”, spune liderul clubului Top Cross TCS.

 

yamaha motorcycles“Ionut Corbea si Andrei Poponut vor participa la toate etapele Motocross CUP si la toate etapele Campionatul Est European de Motocross. Dupa ce anul trecut Ionut a devenit vice-campion est european la clasa MX2 Juniori, vom ataca in acest an titlul, iar pentru Andrei obiectivul este sa se claseze in primii trei-cinci sportivi la sfarsitul sezonului”, explica Adrian Raduta.

 

Nascut si crescut in Prundu, judetul Giurgiu, intr-o familie indragostita de motocross, Ionut Corbea are deja o experienta consistenta la curse, inclusiv o participare in finala Campionatului European de Motocross, in 2012, in Marea Britanie. Ionut poate deja trage concluzii referitoare la comportamentul YZ-ului de 125 cmc, o motocicleta care reprezinta anticamera marii performante in acest sport: “Sunt foarte incantat de schimbare, e prima data cand merg pe alta marca, <bicicleta> motorului e foarte usoara si placut de controlat. Cat despre motor in sine, acesta este incredibil – eu am si un kit de tuning instalat si trage foarte bine. Pentru cele 8-10 ore de mers pe care le am cu aceasta motocicleta ma simt foarte comfortabil si m-am acomodat cu motorul foarte bine.”

 

scoala motocross enduro“Este un vis ceea ce mi se intampla, inca nu pot sa cred ca este adevarat ca Adrian m-a selectat in echipa Top Cross TCS. Am sa lupt din toate puterile mele sa demonstrez ca nu s-a inselat cand a luat aceasta decizie. Cat despre a mea Yamaha YZ 85, motocicleta este mai tare decat vechiul meu Kawasaki, cu mari dificultati intretinut de tatal meu. De cand se ocupa Adrian Raduta de mine merg mult mai calculat si mai sigur pe mine si simt ca sunt pe maini bune”, spune Andrei Poponut, un targu-muresean de 14 ani, care, ani de zile s-a luptat alaturi de tatal sau cu o situatie economica dificila pentru a face performanta in motocross.

Prima cursa a celor doi tineri piloti pe noile lor motociclete Yamaha se va desfasura chiar in acest weekend, in Bulgaria, in campionatul national al tarii vecine. Dupa reacomodarea cu pista de concurs, sportivii Top Cross TCS se vor deplasa weekend-ul viitor in Grecia, pentru etapa de deschidere a Campionatului Est European de Motocross.

yamaha yz85 2015

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel