Adi Raduta si Ciprian Popescu, live la Dependenti de Adrenalina

Adrian Răduţă şi Ciprian Popescu, organizatori Motocross Cup, au fost prezenţi în platoul Adevărul LIVE, la „Dependenţi de Adrenalină“. Pe 2 Mai ei dau startul celui de-al patrulea sezon Motocross Cup, un nou an competiţional, cu şase etape, prima dintre ele fiind programată să aibă loc la Prundu, Giurgiu.

interviu televiziune

La ce evenimente sportive participă cei doi anul acesta, cum se va desfăşura sezonul competiţional 2015, care sunt riderii de top ai motocrossului românesc şi ce-ţi trebuie pentru a ajunge în vârf, despre pregătire, circuite, oportunităţi şi evoluţia sportului la nivel naţional, dar şi despre cariera fiecăruia dintre cei doi, aţi aflat în cea mai recentă ediţie „Dependenţi de Adrenalină“. Declaraţii din cadrul emisiunii:

Ciprian Popescu: Noi aveam proiectul ăsta de mulţi ani în minte. Adi a mers în Olanda în 2008-2009, a participat la etapele de motocross de acolo şi am zis că este cazul să aplicăm ce alţii deja făceau, nu era cazul să mai inventăm noi roata, ci să o luăm de la alţii gata făcută. A venit cu ideea să facem această etapă într-o singură zi pentru că sunt costuri mult mai mici, şi de partea organizatorilor şi a sportivilor şi până ce timpurile ne vor permite să revenim la etapele de două zile, le vom organiza aşa.

Adrian Răduţă: Cele mai multe dintre etape au loc în jurul Bucureştiului, pe circuitul de la Prundu,  Ciolpani, circuitul de la autostrada A1, Bolintin, dar şi la Zărneşti şi Sf. Gheorghe. Am început construirea lor pe rând, până când le-am adus pe toate la un standard bun.

dual racing team

Ciprian Popescu: Circuitul de la Prundu, unde va avea loc prima etapă, a fost construit de Adi în urmă cu patru ani şi este o zonă foarte frumoasă. Am ţinut etape acolo începând cu 2011. Pe 2 mai va fi prima etapă din 2015, este un traseu tehnic, nici foarte greu dar nici uşor, construit pentru siguranţa sportivilor în primul rând. Organizarea acestor etape presupune o muncă extrem de laborioasă. Câteodată ne gândim că dacă nu am fi avut această pasiune, cred că ne-am fi oprit până acum. Avem sigur şi plăcerile noastre, suntem la rândul nostru organizatori şi sportivi, de asemenea, spre norocul nostru avem susţinerea colegilor noştri şi al proprietarilor de circuite, care ne oferă infrastructura.
Este un sport foarte spectaculos. Este păcat că nu este atât de bine mediatizat, este spectaculos şi din punct de vedere al sportivilor şi al spectatorilor. Eu m-am apucat de el la 13 ani, după ce am văzut o etapă, la Vălenii de Munte, unde eram cu tatăl meu.

„Cred că este foarte important să ne îndrumăm copiii către sport, să avem grijă de sănătatea noastră şi acum au unde să practice sporturile în siguranţă.“ Ciprian Popescu

Sprijinul familiei este foarte important în motocross. Aş spune în proporţie de 70-80%, un copil care începe la 5-6 ani are nevoie ca părinţii să fie alături de el.

Adrian Răduţă: Sportivii sunt destul de mulţumiţi de competiţiile noastre şi  încep să aprecieze ce facem pentru ei, cum pregătim circuitele, calitatea organizării competiţiilor şi vin în număr tot mai mare de la an la an.

adi 21

Am înfiinţat şcoala de motocross şi enduro în 2006, am şi copii începând cu vârsta de 5 ani, dar şi amatori, care fac doar de hobby. Îmi place foarte mult şcolarizarea asta în domeniul moto-offroad, nu numai motocross. Oamenii încep să aprecieze că mergi la cineva care a trecut prin toate, care a făcut deja toate greşelile posibile şi te poate învăţa cum să le eviţi şi să ai parte doar de mult fun când mergi cu motocicleta.

„Pentru a face performanţă în acest sport trebuie să fii foarte pasionat şi mereu determinat, să stabileşti tot timpul obiective, să îţi respecţi programul de antrenament. “ Adrian Răduţă

De multe ori, sportivii fac greşeala de a întrerupe antrenamentele, iar motocrossul nu te iartă, cum le-ai întrerupt eşti sancţionat cu câte o accidentare şi te ţine mult pe loc. Nu este loc de greşeală. „Aş spune că motocrossul în România nu a evoluat, au evoluat câţiva sportivi, care şi-au urmat visul şi au avut puterea financiară să investească, să înveţe.“ Adrian Răduţă Acesta este motivul pentru care am organizat această cupă, pentru că ne-am dorit altfel de motocross, alte circuite, altă organizare, să participăm la competiţii, nu la petreceri câmpeneşti, cum le zic eu. Este extrem de important pentru sportivi ca circuitul să fie bine construit şi să te simţi în siguranţă pe el, să fie tehnic, să poţi evolua ăe el în permanenţă.

Ciprian Popescu: Noi la circuitul de la Ciolpani am ţinut etape de campionat mondial de motocross, de MX3, de motocross cu ataş. Am încercat să facem ceva să evoluăm. Uşor, uşor, ne-am asociat cu persoane care au aceeaşi dorinţă ca noi.

„Noi acceptăm orice judecată, dar numai de la sportivi, pentru că ei sunt cei care ştiu ce înseamnă, cunosc fenomenul şi oricând acceptăm soluţiile pozitive şi bune.“ Ciprian Popescu

Adrian Răduţă: Pentru a participa la Motocross Cup, fiecare sportiv trebuie să deţină licenţă emisă de FRM, vizită medicală şi asigurare, iar taxa pentru competiţie este de 100 lei. Ciprian Popescu: La copii, la clasa 50, taxa este zero, dorim să avem cât mai mulţi copii.

Inregistrarea completa a emisiunii o puteti urmari aici http://goo.gl/aRadyp

Sursa: Adevarul

Foto: David Muntean

Editor emisiune: Iuliana Dima

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel