Adrian Raduta a devenit pentru a treia oara campion est european de motocross, clasa MX1, Ionut Corbea obtine titlul de vice-campion balcanic la MX2 Juniori

Dupa titlurile de campion est-european de motocross, clasa MX1, cucerite in 2009 si 2010, dupa titlul de vice-campion est european obtinut in 2012, Adrian Raduta si-a trecut in palmares al treilea titlu de campion est european al acestei discipline. Liderul echipei Top Cross TCS s-a aflat pe prima pozitie a clasamentului general provizoriu inca de la prima din cele 11 curse din acest sezon si s-a prezentat in weekend-ul 18-19 octombrie, la etapa finala, la Hincesti, in Republica Moldova, cu un avantaj de 22 de puncte in fata principalului sau rival, macedoneanul Cristian Iliovski.

  mecanicii topcrosstcs

Misiunea nu era una usoara pentru Adrian Raduta, deoarece pilotul Top Cross TCS nu ar fi putut concura la intreaga sa capacitate, din cauza unei accidentari la genunchi, din etapa de la Zarnesti a cupei private Motocross Cup. “Stiu cum sa gestionez acest accidentari, iar planul meu era sa concurez in asa fel incat sa ma clasez pe o pozitie fruntasa, care sa imi asigure suficiente puncte pentru titlu si nu sa fortez pentru a obtine primul loc, asa cum de altfel am facut in prima parte a sezonului”, spune Adrian Raduta. Organizatorii au rezervat insa sportivilor veniti din tari precum Bulgaria, Serbia, Macedonia, Turcia, o neplacuta surpriza: din cauza neintrunirii normelor de siguranta in ce priveste pregatirea pe partea de interventie medicala de urgenta, competitia a fost anulata, aceasta decizie fiind luata de Uniunea Balcanica de Motociclism.

 

Adrian Raduta este cel care obtine astfel titlul de campion est european de motocross, clasa MX1, el spunand ca ar fi preferat totusi sa alerge, fiind suficient sa se claseze in primii cinci piloti, pentru a-si menaja genunchiul. “Am facut deplasarea in Republica Moldova alaturi de Ionut Corbea, care a obtinut titlul de vice-campion est-european juniori, clasa MX2 Juniori dar si de Arthur Tataru, Alex Rosu, concurenti la aceeasi clasa si de Ciprian Popescu, concurent la MX Veterani. Ne-am intors acasa, fara sa fi ars benzina pe circuit. Pe de o parte regret ca nu am alergat aceasta etapa, pe de alta parte ma bucur ca nu am fost nevoit sa imi mai fortez piciorul, urmand ca in aceasta iarna sa ma ocup de recuperare si sa decid daca sezonul viitor voi concura din nou in acest campionat. Dupa doua etape care au fost anulate, cea de la Buzau si cea din Republica Moldova, Uniunea Balcanica de Motociclism va lua cu siguranta masuri, in sensul selectarii cat mai atente a organizatorilor”, a declarat sportivul la intoarcerea in Romania.

adi raduta ionut patulea

Aruncand o privire retrospectiva, “campania 2014” a Campionatului Est European de Motocross a insemnat pentru Adrian Raduta 15.000 de kilometri parcursi pentru a ajunge la etapele desfasurate in Grecia, Turcia, Bosnia, Macedonia, Bulgaria, Serbia, Romania si Republica Moldova (din pacate, din cauza slabei organizari acestea au fost anulate), totul facandu-se pe cheltuiala proprie si sprijinul sponsorilor, fara suport din partea Federatiei Romane de Motociclism! Adrian a castigat patru etape, clasandu-se pe locul doi la celelalte sase. “Am inceput sezonul in forta, am tras pentru fiecare mansa, pentru fiecare etapa, dupa ce in iarna m-am pregatit conform unui program despre care acum pot spune ca a dat roade, permitandu-mi astfel sa inchei sezonul mai relaxat. Ma bucur pentru performanta lui Ionut Corbea si pentru evolutiile sportivilor Virgil Corbea si Alex Rosu, care au aratat ca sunt competitivi si in afara Romaniei. Multumesc sponsorilor – Arai, Oakley, Goldfren si Twin Air, prin Dual Motors, Acerbis prin 1KTM, EK Chain prin Motopoint, PowerBar, Repsol, si mecanicilor mei in special Ionut Patulea care in acest m-a insotit la fiecare cursa de est european, avand grija ca motocicleta sa fie in stare perfecta la fiecare mansa. Nu in ultimul rand, doresc sa le multumesc parintilor mei care ma sprijina in practicarea acestui sport”, a mai spus pilotul Top Cross TCS, care acum se pregateste sa traga concluziile si sa planifice sezonul 2015 pentru echipa sa.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel