Campionatul Est-European de Motocross: Serbia, etapa de “conservare” pentru sportivii Top Cross TCS

Desi etapa cu numarul cinci din Campionatul Est European de Motocross, desfasurata in weekend-ul 28-29 iunie la Globare in Serbia, era o cursa asteptata cu interes de catre cei trei rideri romani ramasi in joc, este vorba despre Adrian Raduta, Ionut Corbea si Virgil Corbea, realitatea din teren s-a dovedit a fi putin diferita .

Virgil Corbea a pornit cu dreptul in antrenamentele cronometrate si in calificari, abordand in forta startul primei manse, dar socotelile i-au fost incurcate de un… bolovan. Din cauza unei trase foarte rapide si joasa de abordare a unei trambuline, care s-a erodat la antrenamente, ajungand in afara panglicii care marcheaza circuitul, organizatorii au blocat aceasta varianta cu un tarus de lemn si un… bolovan, un fapt destul de neortodox. Virgil nu a observat bolovanul si a urmat o cazatura, in urma caruia pilotul Top Cross TCS de la clasa MX2 a acuzat dureri la coaste. Totusi, Virgil nu a renuntat, incheind mansa si urcandu-se pe motor si in mansa doi pentru a duce la bun sfarsit si aceasta etapa din Serbia. “Am terminat undeva pe pozitiile 9-10, ambele manse”, remarca Virgil, care, ramane insa si dupa aceasta etapa in cursa pentru topul trei est-european.

Mezinul familiei Corbea, Ionut, nu a fost in cea mai buna forma in Serbia, reusind insa sa termine pe locul sapte in mansa doi, fara incidente si conservandu-si prima pozitie in clasamentul general provizoriu la clasa MX2 Junior. “A fost o cursa fara istoric, in care nu am dus vreo lupta cu nici un alt pilot, ruland mai mult singur”, spune Ionut. Accidentat saptamana trecuta in Bulgaria, Alex Rosu, coechipierul si “colegul” de clasa (ne referim desigur la motocross…), a trecut cu bine de operatia la scafoid si asteapta sa treaca perioada de recuperare, pentru a reveni in saua motocicletei. “Peste doua saptamani vor fi scoase firele, in sase saptamani urmeaza operatia de scoatere a placilor, iar dupa recuperare, sper ca de acum in trei luni sa fiu pe motor”, ne transmite Alex.

scoala motocross romaniaTrecand la cea mai puternica clasa, MX1, Adrian Raduta se declara multumit de etapa din Serbia, unde nu a castigat dar nici nu a pierdut puncte in fata rivalului sau la titlul est-european, macedoneanul Cristian Iliovsky. In prima mansa, Adrian s-a batut pana la finis pentru locul II, trebuind sa se multumeasca cu locul III, insa in mansa doi, pilotul Top Cross TCS s-a clasat pe locul doi. “Conditiile au fost dificile in Serbia, 33 de grade Celsius, un traseu spart, cu numeroase canale si gropi, asa ca per ansamblu sunt multumit ca am trecut cu bine si de aceasta etapa, obiectivul meu ramanand titlul de campion est-european, la sfarsitul sezonului”, spune Adrian Raduta. Liderul echipei Top Cross TCS nu va avea foarte mult timp liber in aceasta saptamana, deoarece el este implicat ca organizator in pregatirea etapei cu numarul III a Motocross CUP, programata pentru 5 iulie, in apropiere de Bucuresti, pe circuitul Autostrada A1 Militari.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel