Campionul national al… Bulgariei, romanul Adrian Raduta se lupta in acest weekend pentru cel de-al patrulea titlu de Campion Est-European de Motocross

Adrian Raduta, liderul echipei Top Cross TCS, se pregateste pentru plecarea In Bulgaria, la Troyan, acolo unde duminica, 9 octombrie, se va desfasura ultima etapa a Campionatului Est European de Motocross. Sportivul roman are 16 puncte avans in fata vechiului sau rival, macedoneanul Hristian Iliovski si nu are motive sa mai forteze in fata acestuia. Adrian Raduta se indreapta asadar spre cel de-al patrulea titlu, intr-un campionat care, pe parcursul a sase etape, a reunit cei mai buni motocrosisti din Bulgaria, Grecia, Turcia, Cipru si Serbia.

scoala moto copii

Adrian Raduta nu se indreapta insa oricum spre aceasta performanta, ci din postura de… Campion National al Bulgariei la clasa MX1. Este o premiera in istoria de 60 de ani a Federatiei Bulgare de Motociclism cand un sportiv strain castiga titlul la cea mai puternica clasa, MX1. Desi mai sunt doar doua etape ramase, liderul echipei Top Cross TCS, are un avans de 110 puncte, care il face din punct de vedere matematic, campion. De mentionat si cele zece manse pe care Adrian le-a castigat de-a lungul sezonului in tara vecina!

 

Cum este posibil ca un roman sa ajunga campion national al Bulgariei si de ce un sportiv atat de titrat a ales sa nu mai participe in Campionatul National al Romaniei inca din 2011, asa cum ar fi normal, ne explica insusi Adrian Raduta: „In primul rand, nu mi-am propus acest lucru, sa castig campionatul bulgar. Am cautat competitia in sine, de altfel am facut acest lucru si in Ungaria, acolo unde nivelul este foarte mare, participand alaturi de colegii mei de echipa la doua etape. Insa distantele sunt enorme pentru noi. Cursele din Bulgaria sunt accesibile ca distanta, nivelul este in crestere, circuitele sunt foarte tehnice si bine pregatite, iar organizarea de exceptie”. Din pacate, in Romania lucrurile se intampla exact la polul opus, ne demonstreaza sportivul care, din 2012 este implicat alaturi de Ciprian Popescu in organizarea unei serii competitionale private, Motocross Cup.

 

„In Romania etapele nationale sunt slab organizate cu foarte putini sportivi si unnivel competitional scazut”, continua Adrian Raduta, care putea foarte usor sa isi treaca in palmares cateva titluri de campion national, dar a ales sa nu participe incercand sa traga un semn de alarma pentru motocrosistii romani. De altfel, de-a lungul sezonului, Adrian Raduta a plecat in Bulgaria, insotit de mai multi sportivi, profesionisti dar si amatori, aceeasi formula pastrandu-se si de data aceasta, spre Troyan plecand si Arthur Tataru, Petru Iosif, Laurentiu Tanase, Anca Holban si Ciprian Popescu.

 

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel