Circuitul Autostrada A1-Militari a fost sâmbătă creuzetul motocrosului!

Desfăşurată sâmbătă, 12 octombrie, în imediata apropiere a Bucureştiului, penultima etapă a Motocross CUP a atras peste 50 de sportivi, români, dar şi britanici, aşa cum sunt fraţii Wharton, piloţi cu diferite niveluri de performanţă, de la un vice-campion mondial la clasa 65 cmc – foarte tânărul Robert Krisztian Tompa (Sugaş Sfântu Gheorghe) sau un mare campion român al anilor ’80, aşa cum este veteranul braşovean Alexandru Enceanu (Smart Braşov), la amatorii care în weekend lasă deoparte costumul şi cravata pentru coloratele echipamente de motocross.

Robert Tompa a concurat la clasa MX2 Juniori pe motocicleta sa de 85 cmc, cea pe care aleargă în echipa Rockstar Suzuki Europe şi la ghidonul căriea a devenit de curând campion european, în seria de sud-est. Pilotul de 13 ani, care ne asigură că România va avea un cuvânt de spus în motocrosul internaţional a reuşit de altfel să se claseze pe locul doi la această clasă, la care regulamentul i-a permis printr-o derogare să participe deşi încă nu a împlinit vârsta minimă!

După ce a reprezentat România la Motocrosul Naţiunilor, Adrian Răduţă nu a putut rezista tentaţiei de a sta departe de circuit, câştigând, aşa cum era de aşteptat clasa MX1, deşi în primele ture „discipolul” său, Virgil Corbea, a reuşit să fie mai rapid. Nu doar motocrosiştii s-au alinat la startul manşelor ci şi practicanţi de enduro, aşa cum sunt Marton Szilveszter şi Alexandru Gârbacea, cei doi piloţi Vectra Zărneşti, care au reprezentat România la Internaţional Six Days Enduro, competiţia considerată Olimpiada Enduro, desfăşurată sâptămâna trecută în Sardinia.

Spre bucuria organizatorilor, grila de start a claselor Amatori şi Veterani a fost atât de bogată, încât piloţii s-au aliniat în premieră, pe două rânduri. Nu au lipsit nici fetele, Ştefania Băncilă (Vectra Zărneşti), Iasmina Stan (Vectra Zărneşti) şi Georgeta Petrescu (Top Cross TCS) dovedind că pot stăpâni nărăvaşele motociclete de cross la fel de bine ca şi bărbaţii. De altfel, cu punctele acumulate sâmbătă, Iasmina Stan urcă pe locul trei în clasamentul general la clasa MX 85, unde lupta rămâne deschisă între Blaga Botond (Sugaş Sfântu Gheorghe) şi Alexandru Grădinariu (CSM Bucureşti), cel din urmă urmând a lua startul în etapa finală de la Ciolpani cu avantajul psihilogic al câştigării ambelor manşe pe circuitul Autostrada A1 Militari.

Iată ce spune Troy Wharton, un rider cu rezultate în campionatul britanic de motocross, clasat pe locul II la clasa MX2: „Pentru mine şi pentru fratele meu Dexter a fost prima cursă de motocross la care am participat după ceva timp, organizatorii au pregătit circuitul în cele mai mici detalii şi a fost o experienţă extrem de distractivă. Dexter a reuşit locul doi la MX1 după două starturi grozave şi o luptă atât de încinsă cu Alex Roşu încât abia a mai fost capabil să vorbească după finiş. Aşteptăm etapele Motocross CUP din 2014 şi dorim să le mulţumim organizatorilor, Adrian Răduţă şi Ciprian Popescu şi tuturor prietenilor noştri români pentru o primire atât de caldă pe circuit!”

Stagiunea 2013 a Motocross CUP se va încheia sâmbătă, 19 octombrie, pe circuitul de la Gorgota Ciolpani, aflat momentan în pregătiri. Desigur, manşele de la Ciolpani vor fi urmate de festivitatea de premiere şi de o petrecere alături de sportivi şi fani.

Cluburile sportive Dual Racing şi Top Cross TCS doresc să mulţumească sponsorilor care au făcut etapa Autostrada A1-Militari posibilă, Titan Machinery, echipa Skoda a Porsche Bucureşti Nord şi Saniclever – 3M, companii care au asigurat fondul de premiere şi din nou, Titan Machinery, pentru sprijinul logistic oferit la amenajarea circuitului.

foto: Robert Dumitru (www.gears.ro), Andrei Ciobica (www.photoaction.ro)

 

Sursa: Motocross Cup

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel