Concluzii dupa etapa de Est European de la Buzau

In weekend-ul 7-8 iunie, echipa Top Cross TCS a facut deplasarea la etapa de campionat est european de motocross programata la Buzau. Din pacate, incidentul caruia i-a cazut victima un pilot bulgar care dezechilibrandu-se imediat dupa start si-a prins piciorul in roata spate a concurentului din Republica Moldova, Mihai Cociu, incident care a necesitat interventia echipei de descarcerare a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, a condus la retragerea sportivilor bulgari din competitie si la anularea etapei. Din fericire, dupa momente de cosmar si o vizita la spital, pilotul bulgar a scapat nevatamat.

adrian raduta topcrosstcs
Adrian Raduta | Arhiva Top Cross TCS | Copyright SIMCAT

Implicat in organizarea Motocross CUP, singura competitie privata de motocross a Romaniei, Adrian Raduta este rezervat in declaratii si… nemultumit ca nu a reusit sa faca ceea ce ii place mai mult: sa piloteze o motocicleta de cross. “Din punct de vedere sportiv, la Buzau nu s-a intamplat nimic. M-am aliniat la start foarte motivat, concentrandu-ma sa imi imbunatatesc timpii pe care i-am scos in calificari. Din pacate, dupa o foarte mare pauza in urma defasurarii etapelor de campionat european, clasele 65 si 85 cc, circuitul a fost udat, dar acest lucru s-a facut defectuos. S-a creat o pelicula de noroi foarte alunecos, in primele viraje si pe aterizarile trambulinelor, locuri pe care pilotii le abordeaza cu viteza foarte mare. Daca circuitul, care este unul foarte frumos de altfel, ar fi fost intretinut si pregatit corespunzator, inaintea cursei, acest lucru nu s-ar fi intamplat. Nu s-au efectuat reparatii si unghiurile decolarilor au ramas stricate de la cursa anterioara. Nu as fi avut o probleme cu gropile, cu iarba, cu balariile de pe circuit, dar sa abordezi niste aterizari pe care nu poti merge nici in picioare din cauza a cat de alunecoase sunt, este foarte periculos. A urmat apoi incidentul imediat dupa start, si anularea cursei de est-european”, povesteste Adrian Raduta.

Concluziile le trage tot Adrian Raduta: “Dezamagirea este foarte mare. A fost o alta cursa organizata in Romania, care s-a incheiat cu retragerea delegatiei de sportivi bulgari. Este al treilea sau patrulea an in care se intampla acest lucru, iar bulgarii sunt sportivi si organizatori cu experienta, sa nu uitam de etapa de Campionat Mondial de Motocross care are loc Sevlievo”.

 

Sursa: Motocross Cup

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel