Debut dificil pentru echipa Top Cross TCS in Est Europeanul de Motocross. Ionut Corbea, in afara punctelor, Andrei Poponut, prea… rapid pentru primul viraj!

scoala moto copii
Start in prima etapa a Campionatului Est European 2015 | Giannitsa, Grecia

Prima etapa a Campionatului Est European de Motocross s-a desfasurat in weekend-ul 4-5 aprilie la Giannitsa, in Grecia, contand inclusiv ca si etapa a Campionatului European de Motocross, seria Sud Est! Echipa Top Cross TCS a raspuns provocarii aruncandu-i in lupta pe sportivii Ionut Corbea si Andrei Poponut, la clasele MX2 Juniori si respectiv MX85.

motocross enduro romania
Corbea Ionut | Rider MX2 Top Cross TCS Racing Team

Experienta traita de cei doi piloti demonstreaza ca nivelul competitiei este unul ridicat, fiind suficient ca un sportiv sa aiba un weekend mai putin fast, pentru a suporta consecintele. Este cazul lui Ionut Corbea, care, desi ne-a obisnuit cu clasari pe podium sezonul trecut, obtinand si titlul de vice-campion est european s-a clasat in afara zonei punctelor, pe locul 14, in ambele manse. “A fost o cursa pe care vreau sa o uit cat mai repede, nu am m-am adaptat traseului tip hard-pack (n.n. – suprafata de concurs reprezentata de pamant bine batatorit) si nu am gasit aderenta, trasele, care sa imi permita sa fiu competitiv”, spune Ionut Corbea.

scoala enduro
Poponut Andrei | Rider MX85 Top Cross TCS Racing Team

 

Andrei Poponut, noul intrat in echipa Top Cross TCS, a invatat o lectie dura la Giannitsa, si anume ca supra-motivarea mai degraba il poate incurca pe un pilot pe circuitul de concurs. Andrei a facut o treaba foarte buna, calificandu-se cu al treilea timp la cursa, in conditiile, dupa cum explica Adrian Raduta, liderul echipei Top Cross TCS, sesiunea de calificari s-a desfasurat cu start si finis, ca la o etapa de campionat mondial. Mai mult, tanarul targu-muresean a avut cel mai bun start dintre toti pilotii de pe circuit, luand “hole-shot”-ul, adica intrand primul in primul viraj. Viteza l-a scos insa mult in exterior pe Andrei, el nereusind sa inchida suficient “volta”, fiind lovit din spate de ceilalti piloti in timp ce se afla in derapaj. A urmat o cazatura in care Andrei s-a lovit destul de serios la umar, doctorii interzicandu-i sa continue mansa.

 

“Am fost la spital, medicul a spus ca umarul este la locul lui si mi-a recomandat doua saptamani de pauza”, spune Andrei. Care este insa parerea liderului echipei Top Cross TCS, Adrian Raduta, campion est european en-titre? “Obiectivul nostru era sa revenim in tara cu puncte, iar acest lucru nu s-a intamplat. Nu e ceea ce ne doream, dar mai avem in motocross parte de astfel de weekenduri mai putin fericite. Locul lui Ionut era in primii sase sportivi, cat despre Andrei, incidentul pe care l-a suferit face parte din pasii pe care trebuie sa-i faca orice sportiv, sa invete”.

 

Campionatul este insa lung, in cele opt etape, sportivii Top Cross avand tot timpul sa isi intre in ritm. Urmatoarea competitie din Campionatul Est European de Motocross se va desfasura in Turcia, la Bursa, pe 26 aprilie.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel