Duel intre motocrosisti de top la Zarnesti, in etapa patru a Motocross CUP

motocross copii romania Alergand la clasa MX2, George Cabal (Vectra Zarnesti) a fost sambata cel mai rapid pilot de pe circuitul de motocros de la Zarnesti, in etapa cu numarul patru a Motocross Cup. Originar din Poiana Marului, tanarul de 19 ani vine dupa un sezon bun in puternicul campionat german ADAC MX Masters, acolo unde a concurat in MX2 Youngster Cup. George s-a distantat la aproape jumatate de tur de circuit de castigatorul clasei MX1, moldoveanul Mihai Cociu, un pilot cu experienta in Campionatul Mondial de Motocross.

Lider in Campionatul Est European de Motocross, Adrian Raduta a avut un inceput promitator in intrecerea de la Zarnesti, castigand lupta pentru primul viraj, acolo unde curajul, experienta dar si felul in care pilotul stie sa dozeze puterea motorului conteaza cel mai mult. Bine plasat in fata lui George Cabal si a lui Mihai Cociu, Adrian puncteaza cu piciorul stang la o aterizare si este nevoit sa slabeasca ritmul, dar ajunge cu bine la finis. Sportivul Top Cross TCS lipseste insa de la startul mansei doi, preferand sa nu isi forteze genunchiul in perspectiva ultimei etape din Campionatul Est European de Motocross. De mentionat performanta pilotilor clasati pe locurile secunde la clasele MX1 si MX2, Ionut Cojanu (Vectra Zarnesti), un sportiv care nu a ezitat sa dea o mana de ajutor la pregatirea circuitului si respectiv Virgil Corbea, sportivul Top Cross TCS inregistrand o crestere de forma in acest sezon.

motocross copii romaniaSpectacolul nu a lipsit nici de la clasa MX2 Junior, castigata de Robert Krisztian Tompa, sportivul care a reprezentat Romania in Campionatul Mondial de Motocross, clasa MX85, acolo unde s-a clasat pe locul 24. Ionut Corbea i-a oferit insa o puternica replica, castigand mansa intai si merita sa mentionam ca pilotul Top Cross TCS a participat in urma cu doi ani in Campionatul European de Motocross, tot la clasa MX85. In ce priveste podiumul de la Zarnesti al acestei clase, Razvan Stanescu este cel care s-a impus dupa cele doua manse, secondat de Stefania Bancila, o foarte tanara sportiva care a abordat cu maxim de curaj si de tehnica toate “obstacolele” umane dar si naturale – doua urcari forestiere abrupte, ale circuitului de la Zarnesti.

cursuri pilotaj motocrossNu in cele din urma, la clasa MX65, Mario Popovici a urcat din nou pe cea mai inalta treapta a podiumului, iar la clasele MX Amatori si MX Veterani, treizeci de piloti i-au tinuti ocupati pe spectatori, demonstrand ca motocrosul e un sport accesibil oricui, daca exista vointa si pasiune. Rakossi Alpar nu a avut rival nici de aceasta data, in conditiile in care el practica motocrosul doar de un an, fiind mereu cu un pas inaintea concurentilor. Alpar a fost urmat pe podium de Kinda Geza, un “vrajitor” a tot ceea ce inseamna snowboard si mountain-bike, el fiind in trecere prin Zarnesti, inaintea unui important concurs de DownHill, desfasurat a doua zi, in Poiana Brasov. Clasa veteranilor a fost castigata de Ciprian Popescu, riderul Dual Racing Team, capitalizandu-si inca o data vasta experienta pe circuitul de la Zarnesti.

Motocross Cup continua sambata, 4 octombrie, cu etapa de la Sfantu Gheorghe, pe un circuit renovat din temelii, spre care a plecat deja un camion incarcat cu toate cele necesare bunei desfasurari a etapei: bannere, podium, arcada, elemente de semnalizare. Buna dispozitie si pasiunea vor fi aduse de concurenti si de spectatori!

 

Sursa: Motocross Cup

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel