Echipa Top Cross TCS a revenit in competitii, cucerind patru podiumuri la Bolintin Vale

Desfasurata sambata, 19 septembrie, pe circuitul “Corsarul Rosu” din Bolintin Vale, a patra etapa a Motocross Cup a insemnat si revenirea in competitii a echipei Top Cross TCS. Chiar daca din diverse motive sportivii au stat o vreme departe de circuite, Adrian Raduta, Ionut Corbea, Alex Rosu, Andrei Poponut si Virgil Corbea au urcat fiecare pe podium, la clasa la care concureaza.

scoala enduro bucuresti

Dupa 11 luni de pauza si recuperarea dupa un implant de cartilaj, Adrian Raduta s-a putut in sfarsit urca pe a sa Yamaha YZ250F, pentru a face ceea ce iubeste cel mai mult: sa alerge intr-o competitie de motocross. Demn de mentionat este ca inca din luna iulie Adrian se antrena in vederea participarii la ISDE, insa genunchiul sau nu a putut tine pasul cu ritmul intens de antrenament, astfel incat Adrian a decis sa nu forteze participarea la aceasta editie a ISDE.

“M-am simtit bine din punct de vedere fizic la Bolintin Vale, chiar daca inca nu sunt 100% recuperat. Mi-am propus sa intru in forma pentru sezonul viitor, deocamdata insa se simte lipsa de antrenament specific pe motocicleta. Mai am de lucru si pentru a-mi recupera viteza si rezistenta”, spune Adrian Raduta. El a castigat clasa MX1 si a dus o lupta cu castigatorul clasei MX2, Istvan Balasz, pentru a fi cel mai rapid pilot de pe circuit, fara a forta insa limitele. “Din pacate, in mansa doi a fost mult praf, cisterna cu care se uda circuitul a ramas blocata, iar astfel pilotilor le-a fost greu sa isi aleaga trasa pentru a putea depasi”, adauga liderul echipei Top Cross TCS.

alex valentin rosu

Dupa o perioada de aproape un an in care a avut de trecut peste o accidentare la mana, un examen de Bacalaureat si o admitere la facultate, toate bifate cu success, Alex Rosu a putut in sfarsit sa se urce in saua unei motociclete de cross. Se poate spune ca pauza nu i-a rapit din abilitati, intrucat el a castigat cursa la clasa MX2, impunandu-se in fata colegului sau de echipa Ionut Corbea, care a fost cel mai rapid in mansa 1.

ionut corbea motocrossNici Ionut Corbea nu a fost scutit de probleme, dar acum si el se poate bucura de competitii. Din cauza unor probleme la ochi, el nu a mai primit permisiunea de a evolua in competitii de la Institutul National de Medicina Sportiva, aceasta problema rezolvandu-se intre timp.

Virgil, cel mai mare dintre fratii Corbea, a ales sa puna accentul pe pregatirea academica si sa practice motocrosul mai mult ca pe un hobby. Aceasta nu l-a impiedicat insa sa ocupe locul doi la clasa MX2 si sa faca spectacol pe trambulinele de pe circuitul Corsarul Rosu.

corbea virgil

In aceste conditii, fara cei 3 colegi ai sai, cel mai tanar membru al echipei, Andrei Poponut nu a mai putut evolua in etapele de est european, sportivul beneficiind insa de multe antrenamente, in care si-a pus la punct tehnica,. Antrenorul sau, Adrian Raduta s-a concentrat si pe eliminarea erorilor de pilotaj care pot aparea pe masura ce turele se aduna in cadrul unei manse. La Bolintin Vale, Andrei a demonstrat ca poate gestiona o cursa cap-coada, urcand pe prima treapta a podiumului, desi nici lui nu i-a fost usor cu praful, in momentele in care se afla pe locul doi. Andrei se pregateste acum pentru trecerea la un motor de 125 cmc, lucru care se va intampla in sezonul viitor.

scoala motocross

“Ma bucur ca echipa Top Cross TCS s-a reintregit, ca am concurat impreuna la Bolintin. De asemenea, vom reveni in Campionatul Est European de Motocross, concurand in Bulgaria, la etapa de la Troyan”, a conchis Adrian Raduta.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel