Echipa Top Cross TCS KTM are trei campioni balcanici și trrei campioni naționali în sezonul 2022

Echipa Top Cross TCS KTM are trei campioni balcanici și trrei campioni naționali în sezonul 2022

Circuitul TCS Racing Park a găzduit în acest weekend, 15 – 16 octombrie, ultimele etape din Campionatul Balcanic și din Campionatul Național de Motocross, echipa Top Cross TCS KTM încheind sezonul 2022 cu trei campioni balcanici și trei campioni naționali.

 

Echipa Top Cross TCS KTM a aliniat 31 de piloți la start în ultimele etape din Campionatul Balcanic și Campionatul Național de Motocross. Etapele finale din cele două competiții s-a desfășurat în acest weekend pe circuitul TCS Racing Park.

 

Sami Dumitru nu a putut lua startul nici în ultima etapă a sezonului, din cauza accidentării sale în etapa de la Sfântu Gheorghe, dar punctele acumulate în primele șapte din cele nouă etape au fost suficiente pentru a deveni campion balcanic la clasa 65cc cu un total de 319 puncte, cu 19 puncte mai mult decât următorul clasat. Din păcate, în competiția națională, chiar dacă a fost lider până în momentul accidentării, Sami Dumitru a încheiat sezonul pe poziția a treia.

 

Tot în competiția balcanică, la clasa 85cc, Tudor Ștefănescu a terminat pe locul secund prima manșă și chiar dacă nu a mai adunat niciun punct în manșa a doua a fost suficient pentru a deveni campion. Tudor Ștefănescu a adunat în total 294 de puncte, cu 29  mai multe decât următorul clasat.

La clasa 125cc echipa Top Cross TCS KTM a avut doi piloți pe podium în ultima etapă, Zoltan Ordog reușind să câștige nu doar această etapă, ci și titlul balcanic  cu un total de 309 puncte. Victor Rusu, pe 3 în ultima etapă de pe TCS Racing Park, a încheiat sezonul pe locul 2 în Campionatul Balcanic, podiumul general în competiția balcanică fiind completat de Mihnea Banu. Cu rezultatele din acest sezon, Zoltan Ordog a terminat și pe locul trei la clasa MX2.

 

În competiția națională, Ioan Chiujdea a câștigat și ultima etapă la clasa 85cc și a devenit campion național cu un total de 275 de puncte. Podiumul a fost completat de alți doi piloți ai echipei Top Cross TCS KTM, Tudor Ștefănescu și Luca Ștefănescu, ultimul terminând etapa pe locul secund.

După titlul balcanic, Zoltan Ordog a devenit și campion național la clasa MX2 juniori cu șase victorii în cele șapte etape programate în acest sezon. Victor Rusu a terminat  ultima cursă pe locul 3, acesta fiind și locul său în clasamentul general.

 

În categoria fetelor, Aida Cojanu avea titlul asigurat cu o etapă înaintea finalului de sezon și a terminat în forță cu încă o victorie. Ștefania Bancilă a revenit după accidentarea petrecută în etapa a treia a sezonului, pe circuitul de la Zărnești, și a termnat pe locul secund în cursa de casă și pe locul trei în clasamentul general.

Iosif Petru s-a clasat pe locul doi în cursa de la clasa MX1 și cu acest rezultat termină pe aceeași poziție și în clasamentul general.

 

Chiar dacă nu au terminat pe podium în ultima etapă, Andrei Susanu a fost pe locul 3 la general la clasa 50cc juniori mari, iar Eross Koppany a încheiat anul pe locul secund la clasa MX2. Rezultatele piloților echipei Top Cross TCS KTM au ajutat România să câștige medalia de aur în  Trofeul Națiunilor în etapa de pe TCS Racing Park.

 

În sezonul 2022 o mare parte dintre piloții echipei au concurat pe motociclete KTM, în urma parteneriatului tehnic încheiat în acest sezon de Top Cross TCS Racing Team cu ATH Moto și Authentic Spirit.

 

Chiar dacă cele două competiții regionale s-au încheiat weekendul trecut, 25 dintre cei mai buni piloți ai echipei vor concura și în Campionatul Național de Motocross pe echipe. Cursa se va desfășura  între 21 și 23 octombrie pe circuitul de la Balș, lângă Craiova, și fiind un circuit complet nou în ziua de vineri se va organiza și o cupă de omologare a circuitului.

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2022 de partenerii ATH Moto, Authentic Spirit, EGT România, Cuibul de lemn, Fundația SOS, GSC – Global System Communication și Midocar.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel