Echipa Top Cross TCS Racing are 5 campioni și a câștigat titlul pe echipe în Campionatul Național de Motocross

Echipa Top Cross TCS Racing are 5 campioni și a câștigat titlul pe echipe în Campionatul Național de Motocross

Cu punctele adunate în ultima etapă din Campionatul Național de Motocross, 5 piloți ai echipei Top Cross TCS Racing și-au asigurat titlul de campioni naționali, iar alți 8 au terminat în top 3. În plus, Top Cross TCS Racing Team a câștigat și titlul pe echipe în sezonul 2020. 

În acest weekend, pe circuitul TCS Racing Park de la Ciolpani s-a desfășurat ultima etapă a sezonului din Campionatul Național de Motocross, etapă care a contat și pentru Campionatul Național de Motocros pe Echipe al României. Organizată de cluburile Top Cross TCS și Dual Racing Team, etapa de la Ciolpani a pus capăt unui sezon extrem de disputat cu două zile spectaculoase în care s-au decis titlurile naționale la motocross.

După ce Zoltan Ordog a devenit campion balcanic la clasa 85cc, iar Luca Ștefănescu a terminat pe locul secund la clasa 65cc, tot în competiția balcanică, piloții Top Cross TCS Racing Team au avut încă un weekend excelent și 5 dintre ei și-au asigurat titlurile naționale, iar alți 8 au terminat în top 3 la clasele la care au concurat.

La clasa 50cc juniori mici, Alecsei Toader și Andrei Avram au terminat ultima etapă pe locurile 3, respectiv 4, iar asta le-a asigurat prezența în top 3 și în ierarhia generală la final sezunului, Alecsei Toader fiind vicecampionul clasei, iar Andrei Avram terminând pe poziția a treia.

Theodora Gumeniuc a avut încă un weekend perfect și a reușit să rămână neînvinsă la clasa 50cc juniori mari, câștigând fără probleme titlul la această categorie. Tudor Balaban, al doilea pilot al echipei care a concurat la această clasă în 2020, s-a clasat pe locul șase în ultima etapă de la Ciolpani.

Și la clasa 65cc lupta pentru titlu a fost una extrem de disputată până în ultima etapă a sezonului. Înaintea acestei etape, Sami Dumitru era la egalitate cu rivalul său în lupta pentru titlu. Însă după un weekend perfect și cu maximum de puncte câștigate la Ciolpani el și-a trecut în cont și titlul de campion național la această clasă. Echipa Top Cross TCS Racing a avut la start șapte piloți la această clasă în ultima cursă, Luca Ștefănescu terminând pe locul secund, Tudor Ștefănescu pe locul 5, Valentin Cicu pe locul 8, Victor Paraschiv pe locul 9, Maya Cojanu pe locul 13 și Horia Paraschiv pe locul 15.

Zoltan Ordag și-a confirmat statul de favorit la câștigarea clasei 85cc încheind sezonul 2020 neînvins. Astfel, pilotul susținut de Yamaha Europe prin intermediul Motodynamics, importatorului oficial Yamaha în România, a devenit și campion național, după titlul balcanic cucerit cu o lună în urmă.

Victor Rusu și Ioan Chiujdea au terminat ultima etapă a sezonului pe locurile trei și patru ceea ce le-a asigurat prezența în top trei și în clasamentul general.

Vlad Urluescu a încheiat sezonul cu o clasare pe locul 5 în ultima cursă din acest an, Maria Grigoraș pe șase, Mihnea Banu pe 7, Patrick Budui pe 9, Kaloyan Stoyanov pe 10, Matteo Gheorghiu pe 11 și Denis Martinescu pe 12.

La clasa MX2 Juniori, Mario Popovici și Eross Koppany erau despărțiți de un singur punct în clasamentul general, Mario reușind în final să tranșeze lupta pentru titlu cu încă o victorie în fața colegului de echipă. Dennis Hăbeanu a terminat ultima etapă pe locul 4, Mihai Dine pe 5, Bubi Voiculescu pe locul 6, iar David Dobra pe locul 7.

La clasa MX2, Iosif Petru și Arthur Tătaru au fost pe podium la finalul zilei, pe locurile doi și trei, acestea fiind și clasările lor în clasamentul general după cele 5 etape pogramate în 2020.

În competiția fetelor, Ștefania Băncilă a fost mai rapidă decât Aida Cojanu câștigând etapa de la Ciolpani și încheind sezonul cu titlul național la această clasă, Aida Cojanu terminând anul pe locul secund.

“A fost un an cu un început dificil, în care nu știam cum vom putea gestiona situația creată de această pandemie. În final, lucrurile au fost mult mai bune decât ne-am așteptat și cel mai mult au de câștigat acești piloți care au avut ocazia să-și demonstreze talentul și să participe la competiții. Un an fără competiții ar fi fost un an în care s-ar fi pierdut copii talentați și mă bucur că în final totul a fost mai bine decât se prefigura. Sunt mândru de toți sportivii echipei și îi felicit pe toți cei care au devenit campioni naționali. Indiferent de rezultate, apreciez însă cel mai mult modul în care au depășit momentele dificile, lucrurile pe care le-au învățat și dorința de a fi mai buni în sezonul următor”, a spus Adrian Răduță, antrenorul echipei Top Cross TCS Racing Team.

Echipa Top Cross TCS este susținută în acest sezon de partenerii: EGT Romania, Cuibul de lemn, Fundatia SOS (Sport Ocrotire Sanatate), Yamaha Romania, Dual Motors, GSC Global Systems Communication și TwinAir Filters.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel