Echipa Top Cross TCS Racing continuă în forță sezonul din Campionatul Național de Motocross

Echipa Top Cross TCS Racing continuă în forță sezonul din Campionatul Național de Motocross

Echipa Top Cross TCS Racing continuă în forță sezonul din Campionatul Național de Motocross

În acest weekend, echipa Top Cross TCS Racing a luat startul cu 29 de piloți la cea de-a doua etapă din Campionatul Național de Motocross. După o etapă extrem de disputată pe circuitul de la Ungheni, din Târgu Mureș, 13 piloți ai echipei au reușit să urce pe podium.

Sezonul 2020 din Campionatul Național de Motocross a continuat sâmbătă, 19 septembrie, cu etapa de la Ungheni, Târgu Mureș, etapă desfășurată într-o singură zi și fără spectatori pentru a respecta normele de siguranță sanitară în vigoare.

Echipa Top Cross TCS Racing a avut în total 29 de piloți pe grila de start care au concurat la clasele MX50 juniori mici, MX50 juniori mari, 65cc, 85cc, Fete, MX2 juniori și MX2. Patru dintre ei au reușit să se impună la clasa la care au luat startul, alți 9 reușind să urce pe podium, repetând astfel performanțele bune obținute și în prima etapă a sezonului desfășurată pe circuitul TCS Racing Park.

Prima victorie a echipei a fost obținută de Alecsei Toader care s-a impus la clasa 50cc juniori mici, în timp ce Andrei Avram s-a clasat pe poziția a treia. Cu punctele din această etapă, Alecsei Toader a urcat pe locul secund în clasamentul general al clasei, iar Andrei Avram se află pe poziția a treia, după primele două etape din 2020.

La clasa 50cc juniori mari, Theodora Gumeniuc a început sezonul cu o victorie pe circuitul TCS Racing Park, iar în etapa de la Târgu Mureș s-a clasat pe locul secund. Astfel, după primele două etape, Theodora ocupa prima poziție în clasamentul general și obiectivul ei este să se lupte pentru titlu până la finalul sezonului.

La aceeași clasă, Tudor Balaban s-a clasat pe poziția a opta după cele două manșe din acest weekend și ocupă aceeași poziție și în ierarhia generală.

La clasa 65cc, Dumitru Sami a avut încă o evoluție bună și a reușit să termine din nou pe podium. Punctele pentru locul 3 obținute în această etapă l-au ajutat să-și consolideze poziția pe locul secund în clasamentul general al clasei.

Tot la 65cc, pe circuitul de la Ungheni, Tudor Ștefănescu s-a clasat pe locul 7, Horia Paraschiv pe locul 8, Valentin Cicu pe locul 9, Victor Paraschiv pe locul 10, Luca Ștefănescu pe locul 11, Maya Cojanu pe locul 13 și Daniel Preoteasa pe locul 15.

La clasa 85cc piloții echipei Top Cross TCS Racing au monopolizat primele 6 locuri. Zoltan Ordog a continuat în aceeași formă ca la prima etapă și a obținut cea de-a doua victorie consecutivă din acest sezon. Podiumul a fost completat, la fel ca la prima etapă, de Victor Rusu și Ioan Chiujdea.

La fel ca în prima etapă, Mihnea Banu a terminat pe locul 4, Vlad Urluescu a terminat pe 5 și  Maria Grigoraș pe locul 6, în timp ce Matteo Gheeorghiu s-a clasat pe 10, Stoyanov Kaloyan pe 11 și Denis Martinescu pe locul 12.

Zoltan Ordog, primul pilot de motocross din România susținut de Yamaha Europe, este lider și în clasamentul general al clasei 85 cc, Victor Rusu și Ioan Chiujdea ocupând următoarele două poziții.

Dacă în prima etapă a sezonului Ștefania Băncilă s-a impus la fete și Ada Cojanu a terminat pe locul doi, la Ungheni cele două colege de echipă au făcut schimb de locuri pe podium. În clasamentul general, Ștefania Băncilă ocupă prima poziție, iar Ada Cojanu este pe locul secund.

La clasa MX2 juniori, Mario Popovici și Eross Koppany s-au luptat pentru primele două poziții, clasamentul final fiind același ca în prima etapă a sezonului. Cu două victorii consecutive, Mario Popovici este lider la general, urmat de Eross Koppany care are două clasări pe locul secund în acest sezon.

La aceeași clasă, Dennis Hăbeanu și Mihai Dine au terminat cursa de la Ungheni pe locurile patru, respectiv șase.

Arthur Tătaru și Iosif Petru au urcat pe podium la clasa MX2, pe locurile doi și trei, acestea fiind și pozițiile pe care piloții Top Cross TCS le ocupă în clasamentul general.

Următoarea provocare pentru piloții echipei Top Cross TCS este etapa a patra din Campionatul Balcanic de Motocross programată pe circuitul de la Troyan, în Bulgaria, pe 3 și 4 octombrie.

Echipa Top Cross TCS este susținută în acest sezon de partenerii: EGT Romania, Cuibul de lemn, Fundatia SOS (Sport Ocrotire Sanatate), Yamaha Romania, Dual Motors, GSC Global Systems Communication si TwinAir Filters.

 

 

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel