Echipa Top Cross TCS trece cu bine de hopul etapei din Macedonia

Cea mai dificila etapa a Campionatului Est European de Motocross s-a desfasurat pe 20 si 21 septembrie in Macedonia, la Prilep. Spunem dificila pentru ca liderul echipei Top Cross TCS, Adrian Raduta, a concurat pe circuitul de “casa” al rivalului sau la titlu, macedoneanul Cristian Iliovski. Iar terenul nu a fost deloc usor, sportivii Top Cross TCS fiind de parere ca au lasat in urma cea mai slab pregatita etapa din toate cele desfasurate pana in prezent in Campionatul Est European de Motocross.

   campionat est european

Chiar si in aceste conditii, Adrian Raduta a reusit sa “minimalizeze” pagubele, cu cate un loc doi in  fiecare mansa si chiar si un “hole shot” in mansa doi, la conducerea careia s-a si aflat pentru cateva tururi. “Obiectivul meu este titlul de campion Est European si nu mi-am asumat riscuri inutile stiind ca am acumulat suficiente puncte in celelalte etape”, spune Adrian Raduta, care a pierdut doar cate trei puncte per mansa, pastrand un avantaj de douazeci si doua de puncte in clasamentul general provizoriu, in perspectiva etapei finale, programata pentru 19 octombrie, in Republica Moldova.

motocross race romania

“Decolarile si aterizarile trambulinelor erau gresit construite, unele chiar cu gropi, suprafata de rulare a fost foarte dura si alunecoasa, deloc pregatita in prealabil, cu unele sleauri uscate”, precizeaza Adrian Raduta. Cum s-au descurcat in aceste conditii, elevii sai, Ionut si Virgil Corbea? Concurand la clasa MX 2 Juniori, Ionut s-a calificat pe locul patru, pozitie pe care a si incheiat prima mansa, in urma unui start mai putin reusit. In mansa doi, Ionut reuseste sa termine pe locul trei, acumuland suficiente puncte pentru ca etapa din Moldova sa-i aduca titlul de vice-campion est european, in primul sau sezon competitional la acest nivel.

adrian raduta

La clasa MX2, Virgil Corbea s-a calificat pe locul trei, incheind prima mansa pe locul trei, iar mansa doi pe locul patru, dupa care a reusit sa marcheze un “hole shot”, conducand pentru doua ture, dupa care a ales sa scada ritmul, in conditiile in care sportivul nu urmareste clasamentul general.

Echipa Top Cross TCS se pregateste in acest moment pentru etapa cu numarul patru din Motocross Cup, care se va desfasura pe 27 septembrie la Zarnesti, dupa care, urmeaza, pe 4 octombrie, etapa de la Sfantu Gheorghe a singurei competitii private de motocross din Romania. Sportivii Top Cross TCS se vor gasi astfel in plina forma in Republica Moldova, pentru a pune la punct cu succes campania 2014 a Campionatului Est European de Motocross, o actiune la care ei spera sa il aibe alaturi pe circuit si pe Alex Rosu. Tanarul sportiv asteapta unda verde pentru a putea incepe antrenamentele pe motocicleta, fiind pe deplin refacut in urma accidentarii la incheietura mainii stangi, petrecuta in vara, in Bulgaria.

 

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel