Experiență unică pentru piloții Top Cross TCS la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

Experiență unică pentru piloții Top Cross TCS la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

În acest weekend, circuitul TCS Racing Park a găzduit Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori, iar la start au fost și 14 piloți ai ai echipei Top Cross TCS KTM. În total, România a avut 21 de piloți la start, câte șapte la fiecare clasă.

 

Juniorii echipei Top Cross TCS KTM au avut ocazia, în acest weekend, să concureze împotriva celor mai buni tineri piloți din lume la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori desfășurat pe circuitul TCS Racing Park.

 

La clasa mezină, 65cmc, au luat startul Andrei Tudor Balaban, Nicholas Cociu, Cristi Cristescu, Daniel Marian și Alecsei Matei Toader. La clasa 85cmc au concurat Mihnea Andrei Chivu, Sami Dumitru, Victor Paraschiv, Luca Ștefănescu, și Robert Trufașu, iar la clasa 125 cmc au intrat în calificări Ioan Andrei Căprioară, Zoltan Ordog, Victor Rusu și Tudor Ștefănescu.

 

După ziua de sâmbătă, 8 iulie, în care au fost programate sesiunile de antrenamente și apoi calificările, Zoltan Ordog, la clasa 125cmc, și Daniel Marian, la clasa 65cmc, au reușit să se califice pentru cursele de duminică.

 

Zoltan Ordog a făcut parte din grupa A de la clasa 125cmc și a reușit să-și asigure locul în finală terminând calificările în grupa sa cu cel de-al 16-lea timp, iar Daniel Marian a terminat cu cel de-al 18-lea timp în grupa A de calificare la clasa 65cmc.

 

Duminică au fost programate cele două manșe la fiecare clasă, iar Daniel Marian, singurul român care a trecut de calificări la clasa 65cmc, s-a clasat pe locul 35 după cele două manșe. “Sunt foarte bucuros că am putut participa la un Campionat Mondial în România. Mi-a plăcut foarte mult și chiar dacă am și căzut asta m-a ambiționat și mai tare. Sunt foarte motivat să merg mai departe și să încerc să ajung în primii 10”, a spus Daniel Marian.

 

La clasa 125cmc, Zoltan Ordog a căzut în prima manșă, dar a terminat pe locul 26 în manșa secundă și a încheiat competiția pe locul 30 la general. “A fost un weekend foarte greu și neobișnuit pentru mine. Mă bucur foarte tare pentru că am putut participa în această cursă, aici pe teren propriu. Din păcate am căzut în prima manșă și am pierdut cel puțin două minute pentru că nu am reușit să pornesc motocicleta. Am revenit greșit pe circuit și de aceea am fost descalificat. În manșa a doua am avut un start mai bun și am terminat pe locul 26. A fost mult mai bine în final și a fost o experență incredibilă”, a spus Zoltan Ordog.

 

 

“Sunt foarte mândru că am adus Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori în România, Cred că a fost o oportunitate unică pentru sportivii români să se întreacă cu cei mai buni din lume și să acumuleze experiență într-o competiție de top. Îmi doresc acum să atragem cât mai mulți copii spre acest sport pentru că avem aici bază sportivă care este dotată la standarde internaționale și putem crește viitori campioni”, a spus Adrian Răduță, antrenorul echipei.

 

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2023 de partenerii Winbet, Trivas, EGT România, ATH Moto, Authentic Spirit, Castrol, Fundația SOS, Romarg, Avia Motors, GSC – Global System Communication și Midocar.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel