Interviu Ordog Istvan: Poate ca era mai potrivit sa fi fost felicitat pentru performanta copilului meu Zoltan, campion national, bulgar si est-european la supermoto si nu sa fiu certat in fata altor familii.

zoli ordogOrdog Zoltan a impresionat publicul la Sfantu Gheorghe, castigand spectaculos clasa MX65. Desi are doar noua ani, “micul Zoli” asa cum este alintat de prieteni, are deja o experienta de patru ani in lumea curselor de motocross si de supermoto, dar si un palmares care incepe sa se contureze. Am stat de vorba cu tatal lui Zoltan, curiosi sa aflam cum se explica cresterea de forma a fiului sau. Am aflat multe lucruri interesante dar si cateva detalii care ne-au facut sa ridicam sprancenele…

 

Domnule Ordog, cum explicati viteza cu care a alergat Zoltan la Sfantu Gheorghe? Pare ca abilitatile sale pur si simplu s-au … inzecit!

As spune ca se vede munca pe care am depus-o: doua, trei antrenamente pe saptamana, iar in fiecare week-end cate o cursa sau alte antrenamente. Se vede intr-adevar viteza pe care a capatat-o Zoltan, chiar daca anul acesta el a fost cel mai mic sportiv ca varsta la clasa MX65. Se vede si faptul ca el a facut clasa MX50 cap-coada si chiar daca anul trecut, atunci cand s-a urcat prima oara pe o motocicleta de 65 cmc, Zoli a facut un pas inapoi, de fapt acel pas inapoi pregatea un mai mare pas inainte. Lui Zoltan nu ii este frica sa intre la <gramada> pentru ca este obisnuit din Ungaria cu multi copii, acolo sunt douazeci, douzeci si cinci de copii la cate o cursa. Asa cum s-a vazut si la Sfantu Gheorghe, primul viraj este inca problematic, pentru ca el trebuie sa puncteze scurt cu piciorul si de abia acum a crescut suficient in inaltime pentru a sta cu ambele picioare jos la start. Dar iata insa ca din sezonul asta, dupa nenumarate solicitari in acest sens, s-a putut pana la urma modifica de catre FRM varsta maxima a clasei MX50, aceasta fiind marita, datorita… cuiva?

 

Continuarea o puteti gasi pe Motocross CUP (click aici)

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel