Lupta pentru titlul european pe națiuni la motocros se va da în România

Lupta pentru titlul european pe națiuni la motocros se va da în România

Cei mai buni piloți de motocros din Europa se vor lupta pentru titlul pe națiuni în România. Motocrosul Națiunilor Europene se va desfășura între 13 – 15 septembrie la TCS Racing Park, considerat unul dintre cele mai bune circuite din această regiune a Europei.

 

După desfășurarea cu succes a Campionatului Mondial de Motocros pentru Juniori pe circuitul TCS Racing Park, cluburile Top Cross TCS și Dual Racing Team au primit din partea Federației Internaționale de Motociclism (FIM) dreptul de a organiza Motocrosul Națiunilor Europene, cea mai importantă competiție de motocros pe națiuni din Europa.

 

“Fără îndoială organizarea Campionatului Mondial de Juniori pe circuitul TCS Racing Park a fost un succes și acest lucru este confirmat și de faptul că Federația Internațională de Motociclism (FIM) și Infront Moto Racing, promotorul competiției, au decis că o nouă competiție de top din motocros se va desfășura în România. Astfel, între 13 și 15 septembrie, cei mai buni piloți de motocros din Europa se vor lupta pentru țara pe care o reprezintă în Motocrosul Națiunilor Europene pe TCS Racing Park”, a spus Ciprian Popescu, organizator și reprezentantul clubului Dual Racing Team.

Competiția Europeană de Motocros pe Națiuni se va desfășura în perioada 13 – 15 septembrie, iar la start vor fi cei mai buni piloți din Europa. Vineri, 13 septembrie, va fi programat startul festiv, iar sâmbătă și duminica întreaga acțiune se va desfășura  pe circuitul de motocros TCS Racing Park, aflat la 25 de kilometri de București.

Fiecare națiune participantă va veni în România cu patru piloți care vor concura la clasele 85cc (doi piloți), 125cc (un pilot) și 250cc (un pilot). De asemenea, circuitul TCS Racing Park va găzdui, în același weekend, și competiția similară feminină.

„După numeroase competiții internaționale, de la etapele de Campionat Mondial de Motocros cu Ataș și clasa MX3 și până la curse din calendarele naționale, balcanice și europene plus, desigur, Campionatul Mondial de Motocros pentru Juniori de anul trecut am reușit să aducem încă un eveniment de top în România. Am refăcut complet circuitul pentru cursa de anul trecut și sunt mândru că această investiție dă rezultate și că vom organiza din pe TCS Racing Park o competiție de top din lumea motocrosului internațional”, a spus Adrian Răduță, organizator și reprezentantul clubului Top Cross TCS. 

 

Campionatul European de Motocros a fost organizat pentru prima oară în 1988 de FIM Europe, iar Motocrosul Națiunilor Europene este etapa în care cei mai buni piloți din fiecare țară încearcă să obțină titlul pentru națiunea pe care o reprezintă.

De-a lungul timpului, competiția s-a desfășurat în țări cu tradiție în motocros, ediția din 2022 desfășurându-se în Spania, pe circuitul de la Talavera de la Reina. La start au fost piloți din 10 țări la masculin și 12 în întrecerea feminină, iar titlul european pe națiuni a fost câștigat, la masculin, de echipa Franței, iar la feminin de echipa Spaniei.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel