Lupta pentru titlurile naționale la motocross se va da pe TCS Racing Park

Lupta pentru titlurile naționale la motocross se va da pe TCS Racing Park

Cluburile Top Cross TCS și Dual Racing Team vor organiza în acest weekend, pe 24 – 25 octombrie, ultima etapă din Campionatul Național de Motocross. După cele patru etape de până acum, piloții Top Cross TCS Racing se luptă pentru titlurile la clasele 50cc juniori mici, 50cc juniori mari, 65cc, 85cc, MX2 Juniori, MX2 și Fete.

În acest weekend, pe circuitul TCS Racing Park, piloții din Campionatul Național de Motocross se vor lupta pentru titlurile naționale în ultima etapă a sezonului. Cluburile Top Cross TCS și Dual Racing Team vor organiza, pe 24 și 25 octombrie, ultima etapă din Campionatul Național de Motocross, o etapă care contează și pentru Campionatul Național de Motocros pe Echipe al României, respectând toate măsurile de siguranță sanitară impuse în această perioadă.

 “A fost un sezon intens, programat în partea a doua a acestui an, și sunt încântat de progresele făcute de toți piloții din echipă. Circuitul TCS Racing Park este unul dintre cele mai spectaculoase circuite din această zonă a Europei și mă bucur că titlurile naționale se vor decide aici și mai ales că sunt și piloții echipei Top Cross TCS Racing implicați în această luptă”, a spus Adrian Răduță, antrenorul echipei.

După cele patru etape desfășurate până acum, piloții Top Cross TCS Racing se luptă pentru titlurile la clasele 50cc juniori mici, 50cc juniori mari, 65cc, 85cc, MX2 Juniori, MX2 și Fete, 15 dintre ei fiind implicați în lupta pentru un loc în top 3 în clasamentul general.

La clasa 50cc juniori mici, Alecsei Toader și Andrei Avram se află pe locurile doi și trei, iar la clasa 50cc juniori mari Theodora Gumeniuc se află pe prima pozițe, după ce a câștigat toate etapele de până acum. La aceeași clasă Tudor Balaban ocupă poziția a șasea și obiectivul său este să termine sezonul pe un loc cât mai bun la general.

La clasa 65cc, Sami Dumitru se află la egalitate de puncte cu liderul clasamentului general și va ataca la maximum în cele două zile de cursă pe TCS Racing Park pentru a-și asigura titlul național. Luca Ștefănescu este pe 4 cu șanse la un loc în top 3, iar ceilați piloți ai echipei vor încerca să obțină cât mai multe puncte în ultima etapă din 2020. Tudor Ștefănescu este pe 6 la general, la egalitate de puncte cu pilotul de pe locul șapte, Horia Paraschiv pe 9, la egalitate de puncte cu Victor Paraschiv, Maya Cojanu este pe 12, la egalitate de puncte cu Valentin Cicu, Daniel Preoteasa este pe 14, iar Maria Isăcescu pe 20.

La clasa 85cc lupta pentru primele trei poziții s-a dat în acest sezon doar între piloții Top Cross TCS Racing Team, Zoltan Ordog fiind neînvins la această clasă. Proaspăt câștigător al tiltului balcanic, Zoltan Ordog este principalul favorit și în competiția națională. Victor Rusu și Ioan Chiujdea sunt pe următoarele două poziții în clasament, fiind urmați de Mihnea Banu, pe 4, Vlad Urluescu, pe 5, Kaloyan Stoyanov, pe 7, Denis Martinescu, pe 10,  Matteo Gheorghiu, pe 11, Maria Grigoras, pe 12, și Patrick Budui, pe locul 14.

Și la clasa MX2 juniori lupta pentru titlu se va da între piloții Top Cross TCS Racing Team, Mario Popovici având un singur punct avans față de Eross Koppany. Denis Hăbeanu, pe locul 4 înaintea acestei etape, este la egalitate de puncte cu pilotul de pe poziția a treia și va încerca să termine și el acest sezon în top 3. Mihai Dine, pe 5, Bubi Voiculescu, pe 7, și David Dobra, pe 8, sunt ceilalți piloți ai echipei aflați în top zece la această clasă.

Și la clasa MX2 se anunță o luptă intensă, Petru Iosif, aflat pe locul secund la general, având un avans de doar două puncte față de Arthur Tătaru, iar la fete lupta se va da între Ștefania Băncilă și Aida Cojanu, cele două împărțindu-și victoriile în 2020 la această clasă.

Etapa de pe circuitul TCS Racing Park de la Ciolpani este programată pe 24 – 25 octombrie și se va desfășura fără spectatori, conform normelor de siguranță sanitară în vigoare. Sâmbătă, 24 octombrie, acțiunea pe pistă va începe de la ora 12:30, iar duminică, 25 octombrie, toate manșele de concurs sunt programate începând cu ora 11:30. Festivitatea de premiere, pentru toate clasele, se va desfășura duminică de la ora 17:00.

Echipa Top Cross TCS este susținută în acest sezon de partenerii: EGT Romania, Cuibul de lemn, Fundatia SOS (Sport Ocrotire Sanatate), Yamaha Romania, Dual Motors, GSC Global Systems Communication și TwinAir Filters.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel