Motocross Cup – Ciolpani – Etapa I 2014

Top Cross TCS trece de testul terenului propriu: locul intai la Ciolpani, etapa 1 Motocross  Cup, clasele MX1, MX2 si MX2 Juniori

 

Adrian Raduta – locul 1, MX1

Virgil Corbea –  locul 1, MX2

Alex Rosu – locul 1, MX 2 Junior

Ionut Corbea, locul 2, MX 2 Junior

 

Desi a alerga pe circuitul de a carei intretinere te ocupi si pe care te antrenezi cel mai des poate parea usor pentru unii, lucrurile nu stau tocmai asa. Presiunea emotionala este mare, din cauza asteptarilor publicului si ale pilotilor concurenti, iar implicarea in sarcinile de pregatire ale etapei isi pune amprenta asupra formei fizice. Ocupat cu punerea la punct a circuitului, dar si cu pregatirea unor amanunte care sa fie pe placul pilotilor – un nou podium, zona de premiere cu un aspect atractiv, arcada cu efecte pirotehnice, la fel ca in campionatul mondial de motocross, Adrian Raduta nu s-a bucurat de foarte multe ore de somn inaintea cursei.

 

Vioara intai a echipei Top Cross TCS s-a mobilizat insa si a reusit sa castige ambele manse ale clasei MX1, dupa un duel palpitant cu Mihai Stoichescu (Moto Extrem Lugoj), care a continuat si pe podiumul de premiere, de aceasta data cu sampanie. “In prima mansa am reusit sa plec primul, in mansa doi startul i-a apartinut lui Mihai, dar am reusit sa imi intru in ritm, sa ii iau interiorul unui viraj, dupa care sa ma distantez”, spune Adrian Raduta, care de abia asteapta sa se intoarca la antrenamente, dupa aceasta perioada aglomerata.

 

Virgil Corbea a castigat ambele manse ale clasei MX2, facand o cursa foarte buna, chiar daca a avut unele peripetii, dupa cum recunoaste: “In prima mansa, am tras foarte tare, am plecat al patrulea la general si am incercat sa ma tin dupa Adi si dupa Mihai. Nu mi-am dozat insa efortul si pe finalul mansei pot sa spun ca am dat afara pranzul”. In mansa doi, Virgil o ia insa de la capat si se tine trei tururi dupa Mihai Stoichescu, dupa care, in urma in urma unor greseli, decide in ultimul tur sa nu mai forteze ritmul, dovedind cu maturitate ca a invatat din erorile primei manse.

 

Clasa MX2 a fost marcata de duelul intre Alex Rosu si Ionut Corbea, doi prieteni in afara circuitului. Faptul ca Ionut Corbea, castigatorul primei manse a avut in mansa doi o problema la motocicleta, a decis invingatorul. “In turul doi, mi s-a blocat roata spate si pur si simplu nu am mai putut sa merg bine. Roata si-a revenit dintr-o data, eram pe pozitia sapte sau opt la general, am tras tare, l-am prins apoi pe Alex, dar nu am mai putut sa il depasesc”, ne spune Ionut. Alex nu a fost nici el scutit de peripetii, caci in mansa unu a avut un start slab din cauza unei ciocniri cu un alt concurent, plus un picior ramas in scarita. Lupta ramane deschisa intre juniorii Top Cross TCS si nu doar in Motocross Cup ci si Campionatul Est European. “E mai greu in acest campionat, sportivii au un nivel mai ridicat, dar cursele nu sunt la fel de bine organizate”, se pun de acord cei doi prieteni, rivali intr-ale vitezei pe doua roti cramponate cu motor.

 

scoala motocross copii adrian raduta pilotaj moto off road scoala motocross copii

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel