Motocross Cup 2014 – Etapa cu numarul 2, desfasurata pe circuitul de la Bolintin Vale, Corsaru Rosu

motocross race posterEtapa II a Motocross CUP, desfasurata pe 31 mai la Bolintin Vale, circuitul Corsarul Rosu, este una care va ramane intiparita in memoria pilotilor. Iar dintre acestia, cea care isi va aduce aminte cu cea mai mare placere despre intrecerea desfasurata pe o torentiala ploaie de vara este Iasmina Stan (Vectra Zarnesti), castigatoarea clasei MX85. Iar daca va inchipuiti ca pe locul doi la aceasta clasa s-a aflat un baiat, ei bine, Stefania Bancila (Jitsu Zarnesti) este cea care si-a adjudecat aceasta pozitie. “Drama” asadar pentru Andrei Poponut (Vectra Zarnesti), care a avut parte si de probleme tehnice pe parcursul mansei, dar care nu a uitat sa le zambeasca precum un cavaler la festivatea de premiere fetelor.

motocross copiiCe mai ramane de spus? Atunci cand conditiile de cursa devin aprige – a se citi ploaie torentiala, la fel de aprige devin si fetele din motocrosul romanesc. Totusi, faptul ca a plouat atat de tare i-a avantajat intrucatva pe rideri, intrucat ei au scapat de noroiul lipicios care se lipeste de roti si de cadru. Iar faptul ca circuitul Corsarul Rosu a fost atent “periat” de catre organizatori – a se citi cu scrupulozitate arat, a insemnat ca sambata dimineata, in ciuda ploii cazute constant peste noapte, pista de concurs se prezenta intr-o forma buna, pilotii putand alerga in antrenamentelele, libere si oficiale si in mansa intai, dupa care organizatorii au decis oprirea intrecerii.

Desi publicul se astepta ca sariturile riderilor de clasa MX1 si MX2 & MX2 Junior sa fie intrucatva mai scurte si fara efecte speciale, din cauza suprafetei de rulaj si a vizibilitatii scazute, nici vorba de acest lucru. Fratii Raduta, caci Julian, fratele cel mic s-a intors pe circuite, fratii Corbea, Laurentiu Tanase, Lucian Giurgiuveanu, Ionut Cojanu, Marcel Visoiu, Alex Rosu, Arthur Tataru sau Alex Gradinariu si-au manat armasarii de zeci de cai putere, ca pe… furtuna! Cu siguranta aceasta a fost o etapa a dezlantuirii de forte dar si a… amazoanelor motorsportului, caci Sorina Sandu, in preambulul unei noi participari la Red Bull Romaniacs a urcat pe treapta trei a podiumului la MX Amatori. “Am avut emotii mari inainte de start si tocmai de aceea poate am luat un start foarte rapid, ajungand in fata, unde am reusit sa raman restul mansei”, spune Sorina. Urmatoarea etapa a Motocross CUP se va defasura pe 5 iulie, tot in apropiere de Bucuresti, pe circuitul Autostrada A1 Militari, dupa care va incepe un periplu prin tara, cu opriri la Timisoara, Zarnesti si Sfantu Gheorghe.

 

motocross copii romaniaalex valentin rosusorina sandu enduro

Sursa: Motocross Cup

 

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel