Motocross CUP, etapa patru: fratii Corbea urca pe a doua treapta a podiumului la clasele MX2 si MX2 Junior, Adrian Raduta sufera o usoara entorsa la un genunchi

Sportivii Top Cross TCS au obtinut rezultate bune in etapa de la Zarnesti a Motocross Cup, cu totii savurand un traseu cu o aderenta de zile mari. Virgil si Ionut Corbea s-au clasat pe locurile doi la clasele MX2 si respective MX2 Juniori, iar Adrian Raduta a ales sa nu mai alerge mansa doi, dupa o usoara accidentare in prima mansa, in care reusise hole shot-ul si se afla la conducerea cursei in fata lui George Cabal si a lui Mihai Cociu. De altfel, pana in momentul in care a ramas grupat, acest trio de piloti a dat un spectacol de zile mari pe pretentioasele rampe ale circuitului de la Zarnesti, tinand spectatorii cu sufletul la gura.

motocross “Nu sunt convins ca as fi fost mai rapid decat George, nu asta mi-am propus, mi-am propus doar sa termin mansa fara incidente. Tocmai de aceea, ceea ce mi s-a intamplat la genunchiul stang m-a luat absolut prin surprindere, este vorba despre o entorsa, aparuta intr-un moment in care am gresit foarte putin, in care nu fortasem ritmul si nu ma asteptam la un asemenea efect. Pentru ca durerea era suportabila, am hotarat sa inchei mansa, daca tot am inceput-o, insa nu am mai luat startul in mansa doi”, spune Adrian Raduta. “Am foarte multa experienta cu genunchii, pentru a putea gestiona aceasta accidentare si a merge corespunzator in ultima etapa de Campionat Est European, cea din 19 octombrie din Republica Moldova, astfel incat sa imi asigur titlul de campion”, adauga liderul echipei Top Cross TCS.

virgil corbea motocrossDesi este limpede ca lui Virgil Corbea i-a priit circuitul de la Zarnesti, merita in acest sens sa mentionam udarea care s-a facut atat de catre organizatori, cat si de… mama natura, in noaptea dinaintea cursei, reprezentantul clubului Top Cross TCS la clasa Top Cross TCS este destul de rezervat in declaratii: “In prima mansa am avut probleme cu frana fata, am pierdut o gramada de timp si am avut mult de recuperat, dupa un start slab, iar in mansa doi, din fericire, nu am mai avut probleme si am trecut de Ionut Cojanu si de Krisztian Tompa, pentru a ocupa locul doi la clasa MX2”.

corbea giurgiuIonut Corbea a avut o prima mansa foarte buna, in care a plecat de pe locul sase, dar l-a depasit pe Ionut Cojanu undeva pe la jumatatea celor 30 de minute alocate, pentru a se apropia apoi de Krisztian Tompa si a-l depasi, dupa un duel spectaculos. Locul intai asadar pe Ionut in clasa MX2 Junior si patru la general! In mansa doi, nu cu mult dupa start, Ionut cade, se creeaza o bresa fata de ceilalti concrenti, facand o cursa solitara in care reuseste sa tina ritmul, in lipsa duelurilor directe, clasandu-se insa pe locul doi la MX2 Junior.

Desi nu a alergat la Zarnesti, Alex Rosu a fost prezent alaturi de colegii sai de echipa si a avut deja primul sau antrenament pe motor, dupa care a declarat ca s-a bucurat ca un copil. Speram sa vedem din nou echipa Top Cross TCS in formatie completa, poate chiar la etapa urmatoare a Motocross CUP, programata pentru 4 octombrie pe un alt circuit de referinta pentru motocrosul romanesc si anume cel de la Sfantu Gheorghe, intr-o noua condifugaratie, de care responsabil este chiar Adrian Raduta.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel