Motocross CUP, etapa V, Sfantu Gheorghe: doua victorii pretioase pentru pilotii Top Cross TCS

Ultima etapa din acest an a Motocross CUP a fost o adevarata sarbatoare pentru sportivii Top Cross TCS, Ionut si Virgil Corbea iesind invingatori din duelul cu doi dintre cei mai titrati piloti romani de motocross. La clasa MX2 Juniori, mezinul familiei Corbea s-a impus in duelul cu Robert Krisztian Tompa, pe circuitul “de casa” al acestuia, pentru ca Virgil sa il lase in urma in mansa doi, pe Mihai Stoichescu, fiind cel mai rapid pilot de pe circuit.

 curse mx

Etapa V a Motocross CUP a insemnat si revenirea lui Alex Rosu in focul luptelor pe doua roti cramponate, dupa o pauza de mai multe luni. Pilotand cu prudenta, Alex s-a clasat pe locul trei la MX2 Juniori in mansa II, reusind sa ocupe aceeasi pozitie in clasamentul general din acest sezon. Adrian Raduta a ales sa nu concureze la Sfantu Gheorge, pentru a-si menaja genunchiul in perspectiva ultimei etape din Campionatul Est European de Motocross, acolo unde este favorit la castigarea unui nou titlu de campion. Iata cum s-a desfasurat palpitanta cursa de la Sfantu Gheorghe pentru fiecare dintre pilotii Top Cross TCS.

alex rosu

In prima mansa, Ionut Corbea are un start bun, doar Robert Tompa si Mihai Stoichescu reusind sa plece in fata lui. Dupa cateva ture in care isi cauta ritmul, tanarul pilot Top Cross TCS gaseste “formula” pentru abordarea tehnicului circuit de la Sfantu Gheorghe si il prinde din urma pe Mihai Stoichescu, pentru a-l depasi, terminand pe locul doi la general. Aceasta a fost intr-un fel o “proba a curajului” pentru fratii Corbea, ambii impunandu-se in premiera in fata unui pilot cu mare experienta.

 

In mansa doi, lupta a fost mult mai stransa, atat Ionut cat si Robert facand cate o greseala in primele tururi, care i-a regrupat, pentru ca ulterior, pilotul Sugas Sfantu Gheorghe sa culce motorul la un spectaculos viraj pe un taluz cu nisip, deschizandu-i calea lui Ionut. Cei doi sportivi raman insa grupati, pilotul Top Cross TCS ramanand in frunte chiar si dupa un contact cu Robert Tompa. Victoria de la Sfantu Gheorghe devine o adevarata piatra de hotar in cariera lui Ionut Corbea, pilotul Top Cross TCS reusind sa se impuna in fata unui rider cu experienta in campionatele mondiale, chiar pe circuitul de casa al acestuia!

motocross cup

Virgil Corbea a castigat ambele manse la clasa MX2, chiar daca, asa dupa cum ne-a marturisit dupa cursa, s-a trezit la 4 dimineata si nu a fost in forma fizica inainte de manse. In prima mansa, Virgil a terminat pe locul 4 la general, pentru ca in mansa doi, pe un fond de oboseala, sa isi puna intrebarea daca sa se mai prezinte la start. “Nu stiu ce s-a intamplat, cand m-am asezat in grila de start, brusc m-am simtit foarte motivat, am avut un start foarte bun, iar cazaturile lui Robert si Ionut mi-au facut munca mai usoara”, ne spune Virgil. Bine lansat, pilotul Top Cross TCS il prinde din urma pe Mihai Stoichescu, aflat la conducerea clasei MX1 si la o greseala a lugojeanului, il depaseste, intrand mai tare pe o coborare. “Stiu ca sunt pregatit sa fac fata oricarei situatii, nu ma emotionez pe circuit indiferent de riderii cu care ma duelez”, spune Virgil Corbea, care isi ia un avans si trece primul linia de finis!

 

Etapa de Sfantu Gheorghe a fost una deosebita si pentru Alex Rosu, el revenind dupa multa fizioterapie si cate sase zile din sapte de antrenament la sala, pe motocicleta! Dupa atata asteptare, startul nu a fost deloc roz pentru Alex, el acrosandu-se la start cu un alt pilot si fiind calcat pe casca, neintentionat, de un alt rider. Dar Alex stie ca motocrosul nu e pentru cei slabi de ingeri, revine si incepe sa recupereze pozitie dupa pozitie, ajungand pe locul sase la general si pe patru la MX2 Juniori. “Am avut doua antrenamente pe motocicleta inainte de aceasta cursa, eram foarte dornic sa concurez la Sfantu Gheorghe, mai ales ca era ultima etapa a Motocross Cup. Am avut ceva emotii  cand am vazut circuitul, dar la antrenamente am inceput sa sar toate rampele, una cate una, cu exceptia unui step down care te arunca foarte lung si pe care nu am vrut sa risc. Aceasta a fost de altfel si conditia pusa de Adrian Raduta pentru a concura”, ne povesteste Alex, care acum isi doreste sa alerge si in Republica Moldova.

 

In mansa doi, pilotul Top Cross TCS capata si mai multa incredere si ajunge pe locul III la clasa MX2 Juniori, dupa care slabeste ritmul, pentru a nu-si suprasolicita incheietura proaspat refacut. O alta frumoasa surpriza il asteapta pe Alex Rosu la final, locul III in clasamentul general al Motocross CUP. In ce priveste cuantificarea eforturilor depuse de pilotii nostri pe parcursul sezonului 2015, Ionut Corbea este “Number 1” la clasa MX2 Junior, iar Virgil Corbea obtine aceeasi clase la clasa MX2. Cu trei manse in care a ales sa nu concureze, liderul echipei Top Cross TCS Adrian Raduta isi trece in palmares locul doi la clasa MX1, obiectivul sau pentru 2014 fiind titlul de campion est european, care, il asteapta dupa etapa din Republica Moldova, programata pentru 19 octombrie.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel