Motocross Cup: Pregătiri pentru aventura timişoareană! Interviu cu Răzvan Irimescu, Speed Racing

Circuit de nisip, la doi metri de râul Timiş

Cea mai lungă săritură – 30 de metri!

100 de sportivi din România, Ungaria şi Bulgaria aşteptaţi la start

Răzvan Irimescu face parte din clubul Speed Racing Timişoara şi este multiplu campion naţional şi vice-campion est european la Quad, reuşind clasări în top cinci la etape de campionat mondial de rally raid la Abu Dhabi Desert Challange şi Desert Challange. Pasiunea mistuitoare pentru sporturile cu motor a timişoareanului a dus la organizarea unei cupe de motocross şi a unei etape de endurocross, în weekend-ul 29-30 iunie, iar de aici şi până la includerea competiţiei de motocross în calendarul Motocross Cup a fost doar un pas.

„Încercăm să acoperim o sincopă de zece ani în organizarea de competiţii de motocross în Timişoara”, spune Răzvan Irimescu, care a avut serios de lucru în „resuscitarea” circuitului de la Şag, aceasta însemnând zeci de ore de muncă şi chiar investiţii din buzunarele proprii. Alături de organizatorii Motocross Cup, cluburile Dual Racing şi Top Cross TCS, campionul mizează pe prezenţa a aproximativ 100 de sportivi la start, inclusiv din Ungaria şi Bulgaria, vestul ţării fiind o zonă cu mulţi iubitori ai motocrosului.

„Am reuşit să aducem circuitul la o lungime de doi kilometri, lăţimea sa este generoasă şi este acoperit cu nisip în mare parte. Săriturile, deşi tehnice, nu implică prea mari riscuri pentru piloţi, cea mai lungă măsoară 30 de metri”, spune Răzvan Irimescu, care nu uită să adauge că după cursă, sportivii se pot răcori în râul Timiş, ce trece la doar câţiva metri de circuit. Cu câteva zile înainte de cursă, circuitul va fi verificat de către Adrian Răduţă, acelaşi sportiv care s-a ocupat şi de proba specială de motocross pe care s-a alergat în Marele Premiu al României din Campionatul Mondial de Enduro.

 

Sursa: motocrosscup.ro

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel