Motocross Cup, show de final de sezon la Sfantu Gheorge

podium cursa

Fanii motocrosului au fost prezenti in numar mare, sambata, 4 octombrie, la Sfantu Gheorghe, la circuitul de la Sugas Bai, pentru a urmari ultima etapa din acest sezon a Motocross Cup, singura competitie privata de motocross din Romania. Circuitul a fost pregatit de Adrian Raduta, dupa specificatiile organizatorului local, Csaba Tompa, tatal sportivului Krisztian Robert Tompa, clasat in acest an pe locul 24 in Campionatale Mondiale de Motocross, clasa MX85. Provocarea lansata sportivilor a fost asadar una de calibru, circuitul fiind presarat cu cele mai diverse elemente tehnice, care trebuiau abordate fie in plin gaz, pe urcare, sau in timpul negocierii unor coborari abrupte.

    kriztian tompa

Atunci cand doi se bat al treilea castiga, spune un vechi proverb, iar duelurile intre rideri si orgoliile nu au lipsit de la Sfantu Gheorghe. Krisztian Tompa si-a dorit victoria nu doar la clasa MX2 Junior ci si statutul de cel mai rapid pilot de pe circuit. In prima mansa, tanarul de 14 ani a si reusit acest lucru pe o motocicleta de 125 cmc in doi timpi, in fata titratului Mihai Stoichescu. Lugojeanul s-a montat insa pentru mansa doi, reusind hole-shot-ul si punand o vremelnica distanta intre el si Tompa. Dar pe fondul unor greseli din partea ambilor rideri, Virgil Corbea s-a instalat la conducerea cursei, si gestionand cu sange rece situatia a trecut primul linia de finis. Ionut Corbea trece si el de Krisztian Tompa si victoria din mansa doi il pune pe prima treapta a podiumului la clasa MX2 Junior.  Pe aceeasi treapta urca si Virgil Corbea, insa la clasa MX2, in timp ce Mihai Stoichescu, ramas fara adversari directi – Adrian Raduta a ales sa isi menajezeze genuchiul accidentat la Zarnesti, castiga la clasa MX1. De mentionat prezenta lui George Cabal la Sfantu Gheorghe, insa din pacate motocicleta il tradeaza in antrenamentele libere, obligandu-l sa se retraga prematur din competitie.

curse moto romania

Clasele MX65 si MX85 au alergat din nou impreuna, spectacolul fiind pe masura ambitiilor tinerilor rideri. Andrei Poponut reuseste o victorie de moral la clasa MX85, dupa ce cu o saptamana inainte, la Zarnesti, fusese tradat de motocicleta. Chiar daca targumureseanul a avut probleme in startul mansei doi, ramanand printre ultimii, el a recuperat pozitie dupa pozitie, pentru a fi cel mai rapid pilot de pe circuit. In momentele in care Andrei era ocupat cu recucerirea pozitiilor pierdute, Mario Popovici, cu motocicleta sa de 65 cmc a condus vitejeste cursa. De notat si evolutia spectaculoasa a celor doua fete de la MX85, Stefania Bacila si Iasmina Stan, care au abordat cu curaj rampele in coborare si urcare de pe circuit, la fel, cum la clasa MX 65, Aida Cojanu, clasata pe locul doi a dovedit multa siguranta de sine. Multe ar fi de povestit despre prestatia pustilor din Motocross Cup, Zoltan Ordog, abordand prea in forta sariturile a reusit sa isi rupa efectiv motocicleta in doua, fara a pati din fericire nimic, si evoluand ulterior pe vechea sa motocicleta de 50 cmc.

cupa motocross

Trecand la MX Amatori, Rakossy Alpar a trebuit de aceasta data sa cedeze primul loc lui Rosu Mihai, “elevul” lui Mihai Stoichescu, un tanar rider care avea ceva de demonstrat, dupa ce in prima etapa a Motocross Cup, cea de la Ciolpani, si-a fracturat o mana, ratand o aterizare. La MX Veterani, Ciprian Popescu a  fost din nou cel mai rapid rider, iar asta inainte de a pregati ceremonia de premiere a ultimei etape din acest an a Motocross Cup.

topcrosstcs racing team

Desi fiind vorba despre o cupa privata, nu se pot acorda titluri de campion national, organizatorii au tinut sa ofere riderilor cate o placheta, pentru efortul si consistenta de care au dat dovada de-a lungul a cinci etape. Cu totii merita felicitati, aproape 100 de sportivi concurand de-a lungul sezonului 2014 in Motocross Cup. Spatiul ne permite sa-i mentionam doar pe cei care au primit placheta cu numarul “1” Mario Popovici este “seful de clasa” al micutilor de la MX65, Iasmina Stan poate da lectii la MX85, in timp ce la MX2 Junior, Ionut Corbea e sef de promotie. Motocrosul e la el acasa in familia Corbea, caci fratele mai mare al lui Ionut, Virgil e cel mai bine pregatit la materia MX2. Cea mai puternica clasa, MX1 este “prezidata” de Ionut Cojanu, Adrian Raduta privind de pe margine etapa de la Sfantu Gheorghe, iar la clasa Veteranilor, Ciprian Popescu este deocamdata fara rival. Organizatorii promit sa revina in 2015, cu noi surprize!

 

Sursa: Motocross Cup

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel