Pilotii Top Cross TCS au fost intr-o forma buna la Corsarul Rosu, in etapa III a Motocross CUP

Dupa mai multe etape alergate in Campionatul Est European de Motocross, se poate spune ca pilotii Top Cross TCS au evoluat sambata, 5 iulie, pe teren propriu, in etapa III a singurei cupe private de motocross a Romaniei, desfasurata pe circuitul Corsarul Rosu, la Bolintin Vale. Adrian Raduta a fost eroul unui palpitant duel cu tanarul George Cabal, castigatorul clasei MX2, care a revenit in Romania cu experienta capatata in puternicul campionat german ADAC MX Masters, acolo unde concureaza alaturi de elita motocrosului mondial.

adi raduta instructor motoUn cuvant in acest duel purtat roata la roata l-a avut de spus partea mecanica a armasarilor de plastic si metal struniti de curajosii piloti. Dupa ce a reusit hole-shot-ul in amebele manse, Adi a fost incomodat de suruburile slabite ale pompei de frana, pe care a incercat sa o ajusteze din mers, pret de doua tururi, ba cu mana, ba cu piciorul, pana cand a trebuit sa intre in parcul mecanicilor. In mansa doi,cu putin inainte de finis, Adrian a trecut de George, care a fost nevoit sa slabeasca ritmul, din cauza unei probleme la motor.

“Ma bucur foarte tare pentru ca dupa atatea curse consecutive pe care le am avut, ma simt foarte bine din punct de vedere fizic, ceea ce imi confera multa liniste si siguranta. Sunt relaxat pe motor, nu obosesc si pot accelera in continuare, chiar daca am cateva greseli, la care lucrez si in timp am sa le elimin. Obiectivul meu e sa ma simt bine la curse”, spune pilotul care se afla in acest moment pe primul loc in clasamentul general provizoriu al Campionatului Est European de Motocross. “S-a intamplat ca in prima mansa a ultimelor doua curse, Cristian Iliovski, pilotul aflat in acest moment pe locul doi in clasamentul general provizoriu, sa mearga mai bine ca mine, reducand din diferenta de puncte”, explica Adrian, care e hotarat sa dea tot ce poate in etapele ramase, dar fara a isi asuma riscuri. “Atata timp cat pot sa trag fara sa imi asum riscuri, o voi face, voi continua sa ma antrenez, inclusiv pe bicicleta, asa cum am inceput inca din primavara. Se simt acum aceste antrenamente, asadar planul meu este sa imi mentin forma si sa am rezultate bune in continuare”, spune liderul echipei Top Cross TCS.

 

motocross school europeIonut Corbea priveste si el inainte cu optimism. Reprezentul Top Cross TCS la clasa MX2 Junior a castigat ambele manse pe circuitul Corsarul Rosul, reusind in prima mansa sa treaca finisul al treilea, dupa Adrian Raduta si George Cabal. Ionut l-a depasit chiar si pe experimentatul Ionut Cojanu, concurent la clasa MX1, o manevra, foarte atent calculata, care a presupus anticiparea a cinci viraje. Desi spune ca etapa Corsarul Rosu a fost una peste asteptarile sale, Ionut e de parere ca si-ar fi dorit ca ritmul sau pe circuit sa fie unul si mai alert. In ce priveste participarea sa in Campionatul Est-European de Motocross, acolo unde la clasa MX2 Juniori el se afla pe primul loc, Ionut este foarte hotarat sa isi apere aceasta pozitie: “Am pierdut destul de multe puncte in ultimele etape, sportivul de pe locul doi apropiindu-se la sase puncte, ar fi cazul sa recuperez, in special la urmatoarea etapa, cea din Bulgaria. Iar apoi voi fi atent sa nu pierd avantajul”, isi face tanarul pilot planurile.

 

motocross school romaniaVirgil Corbea, locul II la clasa MX2 si-ar fi dorit sa fie mai aproape de Adrian Raduta si de George Cabal. “Mi-a placut circuitul foarte mult, a fost foarte rapid, trebuia sa incepi derapajele din timp pentru a pastra viteza. In schimb nu mi-a placut cum am mers eu, mai ales in prima mansa in care nu am gasit un ritm bun. Mi-am luat un mic avans, dar apoi m-a depasit Ionut.  Am sa lucrez mai mult pentru ca vreau sa imi cresc viteza, am avut locuri unde am pierdut si stiu exact si ce greseli am facut”, a concluzionat Virgil imediat dupa cursa. In ce priveste participarea sa in Campionatul Est European de Motocross, acolo unde Virgil se afla pe locul trei, riderul Top Cross TCS este decis sa abordeze in forta urmatoarele etape, astfel incat finalul sezonului 2014 de motocross sa il gaseasca in postura de campion est European.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel