Piloții Top Cross TCS KTM așteaptă îmbunătățiri ale siguranței înainte de a concura din nou

Piloții Top Cross TCS KTM așteaptă îmbunătățiri ale siguranței înainte de a concura din nou

Piloții echipei Top Cross TCS KTM au decis, din motive de siguranță, să se retragă de la prima etapă a sezonului din Campionatul Național de Motocross și nu vor reveni pe circuitele din calendarul intern până când normele de siguranță nu vor fi îmbunătățite.

 

Sezonul 2023 din Campionatul Național de Motocross a început în weekendul 22 – 23 aprilie cu etapa programată pe circuitul de la Sfântu Gheorghe, etapă de la care piloții echipei Top Cross TCS KTM au decis să se retragă după ce au constatat că nu sunt respectate normele de siguranță și o participare în aceste condiții ar fi putut duce la accidentări serioase.

 

Condițiile de pe circuitul de la Sfântu Gheorghe nu au fost optime pentru desfășurarea unei curse pe traseu fiind bolovani de dimensiuni medii și mari, lipsa sistemului de irigare trransformându-i în veritabile obstacole. De asemenea, trambulinele au fost amenajate precar, pe decolări existând valuri, iar aterizările fiind ascuțite și cu bucăți mari de pământ intărit. Și grila de start a funcționat defectuos, grilele căzând pe rând, aceasta fiind neconformă pentru desfășurarea unei curse.

 

În aceste condiții, după retragerea din prima etapa a sezonului, în urma consultării cu sportivii din cadrul echipei și părinții acestora au decis să nu mai participe la etapele din competiția internă până când cursele nu se vor desfășura în condiții de siguranță.

În acest sens, CS TopCross TCS solicită Federației Române de Motociclism să delege o comisie sau un reprezentant calificat la fiecare etapă și care, înaintea etapei, să se asigure că se respectă regulamentele și normele în vigoare legate de amenajarea corespunzătoare a circuitelor pentru ca etapele să se desfășoare în condiții de siguranță pentru sportivi.

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2023 de partenerii Winbet, Trivas, EGT România, ATH Moto, Authentic Spirit, Castrol, Fundația SOS, Romarg, Avia Motors, GSC – Global System Communication și Midocar.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel