Piloții Top Cross TCS KTM continuă seria de rezultate bune în Campionatul Național de Motocross și pe circuitul de la Zărnești

Piloții Top Cross TCS KTM continuă seria de rezultate bune în Campionatul Național de Motocross și pe circuitul de la Zărnești

11 piloți ai echipei Top Cross TCS KTM au urcat pe podium în etapa a treia din Campionatul Național de Motocross, programată pe circuitul de la Zărnești. Echipa a avut un număr de 38 de piloți pe grila de start, 34 dintre ei cu motociclete KTM.

 

După o serie de participări internaționale, piloții echipei Top Cross TCS KTM au luat startul în formație completă în etapa a treia din Campionatul Național de Motocross, organizată pe circuitul de la Zărnești. Competiția s-a desfășurat sâmbătă și duminică (4 – 5 iunie), iar echipa a avut în total 38 de piloți pe grila de start, 34 dintre ei cu motociclete KTM în urma semnării parteneriatului tehnic cu ATH Moto și Authentic Spirit la începutul acestui sezon.

 

Primul podium al echipei a fost obținut de Andrei Susanu care a terminat ambele manșe de la clasa 50cc Juniori Mari pe locul 3, iar cu cele 40 de puncte și-a asigurat prezența pe ultima treaptă a podiumului în ierarhia generală a acestei clase. La această clasă echipa Top Cross TCS KTM a avut patru piloți la start.

 

Sami Dumitru a continuat șirul de victorii și în competiția internă la clasa 65cc, o clasă la care au participat 9 piloți ai echipei, obținând a treia victorie consecutivă. Liderul clasamentului general s-a impus în ambele manșe, la fel ca în etapele de la Prundu și Ciolpani, și a ajuns la un total de 150 de puncte în ierarhia clasei, după trei din cele 7 etape din Campionatul Național.

 

La clasa 85cc lupta pentru locurile de pe podium s-a dat între Ioan Chiujdea, Horia Paraschiv și Tudor Ștefănescu, toți trei piloți ai echipei Top Cross TCS KTM. Pentru Ioan Chiujdea, care a terminat prima manșă pe locul secund și a doua pe prima poziție, aceasta este a doua victorie din acest sezon și își consolidează și poziția de lider al clasei. Cu două clasări pe locul trei și un total de 40 de puncte, Horia Paraschiv a terminat etapa pe locul secund, iar Tudor Ștefănescu s- a clasat al treilea cu 38 de puncte, duupă un loc cinci în prima manșă și un loc doi în manșa secundă. Cu 12 piloți la start, clasa 85cc a fost clasa la care echipa Top Cross TCS KTM a avut cei mai mulți piloți pe grilă.

 

Și la clasa MX2 juniori echipa a avut un pilot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Zoltan Ordog s-a impus în ambele manșe și și-a asigurat victoria, iar Mihai Dine a terminat pe poziția a treia, după ce a terminat ambele manșe pe patru. Pentru Zoltan Ordog aceasta a fost a doua victorie consecutivă în competiția internă și s-a apropiat la doar două puncte de liderul clasamentului general.

 

La clasa MX2 Eross Koppany a încheiat ambele manșe pe locul secund și cu un total de 44 de puncte și-a asigurat aceeași poziție și în clasamentul final. Pe aceeași poziție și cu aceleași clasări în fiecar manșă, dar la clasa MX1, s-a clasat și Iosif Petru.

 

În competiția fetelor, Aida Cojanu și Ștefania Băncilă s-au luptat din nou pentru prima poziție, victoria revenindu-i în final Aidei, Ștefania Băncilă clasându-se doar pe locul trei, după ce a căzut în ultima manșă.

 

Luna iunie este una plină pentru piloții echipei Top Cross TCS KTM care vor concura, în weekendul 11 – 12 iunie,  în Campionatul Balcanic de Motocross, , la Troyan, în Bulgaria, apoi vor lua startul etapa a patra din Campionatul Național pe circuitul de la Moreni (18 – 19 iunie), pentur ca apoi să participe la etapa de la Globare, în Serbia, inclusă în Campionatul Balcanic și în Campionatul European zona de sud-est.

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2022 de partenerii ATH Moto, Authentic Spirit, EGT România, Cuibul de lemn, Fundația SOS, GSC – Global System Communication și Midocar.

 

Text: Berti Panaio

Foto: Marius Dinca – FRM

 

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel