Piloții Top Cross TCS KTM vor să impresioneze la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

Piloții Top Cross TCS KTM vor să impresioneze la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

 14 dintre piloții juniori ai echipei Top Cross TCS KTM vor lua startul în acest weekend la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori, competiție care se va desfășura în România pe TCS Racing Park.   

 

Weekendul 7 – 9 iulie este cel mai important din acest sezon pentru juniorii echipei Top Cross TCS KTM, aceștia urmând să participe la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori pe TCS Racing Park.

 

La ediția din România participă 249 de sportivi din 37 de țări, un număr record atât de sportivi, cât și de națiuni participante, iar din România sunt înscriși 21 de sportivi, 14 dintre ei din cadrul echipei Top Cross TCS KTM.

 

La clasa mezină, 65cmc, vor lua startul Andrei Tudor Balaban, Nicholas Cociu, Cristi Cristescu, Daniel Marian și Alecsei Matei Toader. La clasa 85cmc vor concura Mihnea Andrei Chivu, Sami Dumitru, Victor Paraschiv, Luca Ștefănescu, și Robert Trufașu, iar la clasa 125 cmc vor participa Ioan Andrei Căprioară, Zoltan Ordog, Victor Rusu și Tudor Ștefănescu.

 

Numărul de locuri pentru cele două curse din finală este limitat la 40 pentru fiecare clasă, iar în urma calificărilor vor ajunge în finală cei mai buni 40 de piloți la fiecare clasă. La fiecare clasă sunt programate câte două curse în finală, fiecare cu punctaj separat. Clasamentul final se întocmește în funcție de rezultatele din ambele curse. În cazul egalității de puncte, criteriul de departajare este rezultatul din cursa a doua.

 

“Pentru toți juniorii noștri este o oprtunitate unică, mai ales că suntem și organizatorii acestui Campionat Mondial. Mi-aș dori să ajungă cât mai mulți dintre ei în manșele din finală, dar va fi o competiție extrem de disputată. Chiar și așa sunt mândru de sportivii noștri pentru tot ceea ce au realizat până acum în acest sezon și sunt sigur că aceasta va fi una dintre cele mai frumoase experiențe din cariera lor”, a spus Adrian Răduță, antrenorul echipei.

 

Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori va debuta vineri, 7 iulie, cu festivitatea oficială de deschidere care se va desfășura începând cu ora 19:00 la Promenada Mall, pe esplanada Barbu Vacarescu și terasa Manufaktura, unde vor fi prezentați toți piloții participanți la ediția din acest an.

 

Sâmbătă și duminică, începând cu ora 09:00, acțiunea se va muta pe TCS Racing Park, circuit aflat la 25 de kilometri de București. Sâmbătă, 8 iulie, sesiunile de antrenamente libere se vor desfășura între orele 09:00 și 12:00, iar calificările vor începe de la ora 13:00. Începând cu ora 16:50 sunt programate apoi cursele care oferă piloților o ultimă șansă la un loc pe grilă în cursele principale.

 

Ziua de duminică, 9 iulie, începe cu sesiunile de încălzire, între orele 09:00 și 10:30, iar startul în prima cursă este programat pentru ora 11:30, la fiecare clasă fiind programate câte două manșe. Cursele de la clasa 65cmc durează 12 minute + 2 tururi, la clasa 85cmc durează 20 de minute + 2 tururi, iar la clasa 125cmc vor fi două manșe de 25 de minute + 2 tururi. Festivitatea de premiere este programată duminică, începând cu ora 17:00.

 

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2023 de partenerii Winbet, Trivas, EGT România, ATH Moto, Authentic Spirit, Castrol, Fundația SOS, Romarg, Avia Motors, GSC – Global System Communication și Midocar.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel