Podium pentru Sami Dumitru și Ioan Chiujdea pe circuitul de la Sevlievo

Podium pentru Sami Dumitru și Ioan Chiujdea pe circuitul de la Sevlievo

Sami Dumitru, la clasa EMX65, și Ioan Chiujdea, la clasa EMX85, au terminat pe podium în prima etapă din din Campionatul European de Motocross, zona de sud-est, desfășurată pe circuitul de la Sevlievo, în Bulgaria.

 

Prima etapă din Campionatul European de Motocross (zona de sud-est), la clasele 65cc și 85cc, s-a desfășurat în acest weekend, 16 – 17 aprilie, pe circuitul de la Sevlievo, în Bulgaria. La startul acestei etape au fost și patru piloți ai echipei Top Cross TCS KTM Racing Team, Sami Dumitru și Tudor Balaban luând startul la clasa EMX65, iar Tudor Ștefănescu și Ioan Chiujdea, la clasa EMX85.

 

Etapa din Bulgaria s-a desfășurat în condiții meteo extrem de dificile la temperaturi de 6 – 7 grade Celsius, ploaia și noroiul de pe circuit fiind adversari suplimentari pentru piloți. În prima cursă de la clasa EMX65, Sami Dumitru s-a luptat pentru un loc pe podium cu Efe Okur, pilotul din Turcia terminând în final pe poziția a treia cu un avans mai mic de două secunde.

În manșa a doua, Sami Dumitru a avut o evoluție excelentă și a reușit să se impună categoric cu un avans de aproape un minut după patru tururi. Cu cele 43 de puncte adunate în cele două manșe, pilotul echipei Top Cross TCS KTM Racing Team s-a clasat pe poziția a doua și începe campania din acest sezon în Campionatul European de Motocross (zona de sud-est) cu o clasare pe podium.

 

La aceeași clasă, Tudor Balaban a avut o evoluție constantă și s-a clasat în prima cursă pe locul cinci, iar în cea de-a doua pe locul 7. Cu un total de 30 de puncte, Tudor Balaban a terminat etapa din Bulgaria pe locul 6 la general la clasa 65cc.

 

La clasa EMX85, Ioan Chiujdea și Tudor Ștefănescu au fost implicați în lupta pentru un loc pe podium în ambele manșe, în final Ioan Chiujdea clasându-se pe poziția a treia, iar Tudor Ștefănescu pe locul patru.

Următoarele provocări pentru piloții echipei Top Cross TCS KTM Racing Team vor fi în primele două weekenduri din luna mai când vor lua startul în prima etapă a sezonului din Campionatul Balcanic, programată la Prilep în Macedonia, și apoi vor concura pe teren propriu pe TCS Racing Park (7 – 8 mai) în etapa a doua din Campionatul Național de Motocross, această etapă contând și în Campionatul Balcanic de Motocross și în Campionatul European (zona de sud-est) la clasele 65cc și 85cc.

 

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2022 de partenerii ATH moto, Authentic Spirit, EGT România, Cuibul de lemn, Fundația SOS, GSC – Global System Communication și Midocar.

 

Text: Berti Panaiot

Foto: Simona Nicolaescu

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel