Rezultate bune în Bosnia și Herțegovina, experiență utilă în Danemarca

Rezultate bune în Bosnia și Herțegovina, experiență utilă în Danemarca

Weekendul acesta a fost unul excelent pentru Sami Dumitru, Daniel Marian și Nicholas Cociu, care și-au asigurat punctele necesare pentru a concura în semifinala europeană din Italia, iar

Zoltan Ordog și Victor Rusu au acumulat experiență la o nouă etapă din ADAC MX Masters.

 

În acest weekend, piloții Top Cross TCS KTM și-au continuat parcursul în competițiile europene, Sami Dumitru, Daniel Marian și Nicholas Cociu participând la etapa de European și Balcanic din Bosnia și Herțegovina, iar Zoltan Ordog și Victor Rusu au concurat în Danemarca, la etapa a treia din ADAC MX Masters.

 

Daniel Marian și Nicholas Cociu, la clasa 65 cmc, și Sami Dumitru, la clasa 85 cmc, au luat startul  în etapa a patra din Campionatul European de Motocross (zona de sud-est) și din Campionatul Balcanic, programată la Kresovo în Bosnia și Herțegovina obiectivul lor fiind de a aduna punctele necesare care să le asigure calificarea la semifinala europeană din Italia, programată pe 25 iunie.

 

Daniel Marian, pe o motocicletă GasGas, a avut o zi excelentă și a terminat ambele manșe pe prima poziție, asigurându-și victoria, la fel ca la etapa din Krinides, Grecia, iar Nicholas Cociu s-a clasat pe locul 11 în prima manșă și pe locul 5 în manșa secundă.

 

Și la clasa 85 cmc, Sami Dumitru, pe o motocicletă KTM, s-a impus în ambele manșe obținând o victorie clară în etapa din Bosnia și Herțegovina. Cu punctele de aici, piloții Top Cross TCS KTM nu mai au cum sa rateze calificarea la semifinala europeană din Italia, programată pe 25 iunie, mai ales că vor concura și în etapa de la Globare, în Serbia, programată pe 17 – 18 iunie.

 

Tot în acest weekend, Zoltan Ordog și Victor Rusu au concurat în premieră la Randers, în Danemarca, cursa făcând parte din campionatul german de motocross ADAC MX Masters. Zoltan Ordog și-a asigurat din nou prezența în cursa principală, iar în prima manșă s-a clasat pe locul 25, iar în manșa a doua a încheiat pe 24.

 

“A fost a doua etapă pentru mine din campionatul german și sunt foarte mulțumit de progresele făcute. Nivelul aici este unul foarte ridicat și m-am luptat pentru fiecare poziție în cursă. Încă nu am intrat în puncte, dar am învățat foarte multe lucruri noi care cu siguranță mă vor ajuta pe viitor. Etapa a fost foarte bine organizată și abia astept să iau startul în următoarea etapă din acest campionat”, a spus Zoltan Ordog, care s-a clasat pe locul 28 la general la clasa 125 cmc.

 

Victor Rusu a avut o evoluție mult mai bună decât la prima participare și a încheiat Last Chance Race pe locul 12, fiind astfel rezervă pentru cursa principală. “Pentru mine cel mai important lucru este că am putut să aplic ceea ce am învățat la prima etapă și că am făcut progrese. A fost o experiență incredibilă și este clar că mai am mult de lucru, dar participarea în această competiție mă motivează enorm”, a spus și Victor Rusu.

Următoarea etapă din ADAC MX Masters se desfășoară pe circuitul de la Bielstein, în Germania, pe 16 – 17 iunie.

 

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2023 de partenerii Winbet, Trivas, EGT România, ATH Moto, Authentic Spirit, Castrol, Fundația SOS, Romarg, Avia Motors, GSC – Global System Communication și Midocar.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel