Sâmbătă la Zărneşti se celebrează din nou motocrosul, cu etapa patru a Motocross CUP

Pe bună dreptate, circuitul de la Zărneşti este considerat „templul” motocrosului românesc, cu o istorie de peste o jumătate de secol şi o configuraţie care îi face mereu pe sportivi să dea tot ce au mai bun. Iar în această sâmbătă, zeci de motocrosişti sunt aşteptaţi să  participe, după pauza estivală, la etapa cu numărul patru a Motocross Cup, competiţia privată care îşi propune să ofere cele mai bune condiţii de competiţie sportivilor.

zarnesti brasov

Ca de obicei, în ultimile zile înainte cursei, lucrul la circuitul care a văzut atâtea întreceri de nivel european şi pe care atâţi campioni români şi străini au uimit publicul cu abilităţile lor de a stâpâni nărăvaşele motociclete de motocross, este în plină desfăşurare. „Şi de această dată Vectra Racing este alături de noi, îi mulţumim domnului Marcel Butuza pentru sprijinul logistic”, spun organizatorii, Adrian Răduţă (Top Cross TCS) şi Ciprian Popescu (Dual Racing). Cei doi sportivi şi-au făcut deja încălzirea prin pregătirea circuitului de super enduro de la Dirt Fest, Cheile Grădiştei, eveniment desfăşurat în weekend-ul trecut şi se ocupă şi de pregătirea etapei următoare a Motocross Cup, care se va desfăşura pe 4 octombrie, în premieră, la Sfântu Gheorghe, pe un circuit revizuit din „temelii”.

 

Toamna a sosit aşadar plină de evenimente motocrosistice, iar dintre sportivii care vor alerga pe circuitul de la Zărneşti, îi putem menţiona deja Robert Krisztian Tompa, cel care a reprezentat România în Campionatele Europene de Motocross, dar şi pe moldoveanul Mihai Cociu, un sportiv care aleargă în Campionatul Mondial de Motocross. Ei şi-au confirmat deja prezenţa, iar duelul între Mihai Cociu şi Adrian Răduţă, lider în Campionatul Est European de Motocross la clasa MX1 se anunţă incitant. În bătălia de cel mai rapid pilot de pe circuit, organizatorii speră să se implice şi George Căbăl, braşoveanul care sezonul acesta a avut o evoluţie foarte bună în campionatul german ADAC MX Masters, un tânăr care practic a crescut în acest loc de referinţă pentru motocrosul românesc.

 

Nu în ultimul rând, o doză consistentă de spectacol va fi oferită şi de piloţii amatori, care vor concura împreună cu experimentaţii sportivi de la clasa Veterani şi care cunosc foarte bine circuitul. Cu un paddock iluminat şi asfaltat de 10.000 de metri pătraţi şi spaţii pentru spectatori în „inima” circuitului, cei care vin la Zărneşti, în impresionantul cadru natural din preajma oraşului de munte vor fi cu siguranţă răsfăţaţi.  Programul de desfasurare al competitiei poate fi consultat pe site-ul www.motocrosscup.ro, alaturi de harta de acces (gratuit) către circuit.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel