Sami Dumitru este campion la clasa 65cc în Campionatul European de Motocross zona de sud-est

Sami Dumitru este campion la clasa 65cc în Campionatul European de Motocross zona de sud-est

Sami Dumitru a câștigat ultima etapă din Campionatul European de Motocross, zona de sud-est, la clasa 65cc, și a devenit noul campion regional, iar Tudor Ștefănescu este vicecampion regional la clasa 85 cc. 

 

În acest weekend piloții echipei Top Cross TCS KTM au luat startul în etapa de motocross programată pe circuitul de la Globare, în Serbia, etapa contând atât în Campionatul European de Motocross, zona de sud-est, la clasele 65cc și 85cc, cât și în Campionatul Balcanic.  La start, alături de cei mai buni piloți din Bulgaria, Moldova, Serbia, Macedonia de Nord și Turcia, au fost și șapte piloți ai echipei Top Cross TCS KTM.

 

Sami Dumitru s-a impus la clasa 65cc, atât în Campionatul European de Motocross, zona de sud-est, cât și în Campionatul Balcanic, victoria din Serbia aducându-i și primul titlu din acest sezon. Pilotul echipei Top Cross TCS KTM a adunat 190 de puncte în cele patru etape din competiția regională europeană și a devenit campion eruopean pe zona de sud-est.

 

Tot la clasa 65cc a concurat și Tudor Balaban. Acesta a încheiat etapa pe locul 6 și cu un total de 128 de puncte ocupă poziția a 5-a în clasamentul general al Campionatului European de Motocross, zona de sud-est.

La clasa 85cc, Tudor Ștefănescu a terminat cele două manșe pe locul 4 și a devenit vicecampion în competiția europeană regională, cu un total de 140 de puncte. Chiar dacă nu a participat la ultima etapă a sezonului, Ioan Chiujdea a încheiat pe locul 5 în clasamentul general cu 118 puncte.

 

Zoltan Ordog, Victor Rusu, Mihnea Banu și Aida Cojanu au luat startul la clasa 125cc în Campionatul Balcanic și au reușit să termine în top zece ambele manșe. În clasamentul final al etapei din Serbia, Zoltan Ordog a terminat pe locul secund, Victor Rusu s-a clasat pe 5, Mihnea Banu pe 6, iar Aida Cojanu a fost pe 8.

Următoarea provocare pentru piloții echipei Top Cross TCS KTM de la clasele 65cc și 85cc este finala Campionatului European la care participă piloți din toate cele 4 campionate regionale (zona de sud-est, zona de nord-vest, zona de sud-vest și zona de nord-est). Cursa este programată în weekendul 16 – 17 iulie pe circuitul de la Loket, în Cehia.

 

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2022 de partenerii ATH Moto, Authentic Spirit, EGT România, Cuibul de lemn, Fundația SOS, GSC – Global System Communication și Midocar.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel