Siguranța piloților este crucială pentru echipa Top Cross TCS KTM

Siguranța piloților este crucială pentru echipa Top Cross TCS KTM

Piloții echipei Top Cross TCS KTM s-au pregătit intens pentru prima etapă din Campionatul Național de Motocross, dar doar o parte dintre ei au și concurat în acest weekend. Din motive de siguranță, echipa a decis să se retragă duminică din competiție.

 

Weekend-ul trecut, 22 – 23 aprilie, a fost programată, la Sfântu Gheorghe, prima etapă din Campionatul Național de Motocross. Echipa Top Cross TCS KTM era pregătită să înceapă sezonul național, 36 de piloți fiind înscriși la diferite clase, dar duminică, după sesiunea de antrenamente libere, echipa s-a retras din competiție.

 

Chiar dacă nici sâmbătă, în prima zi a acestei etape, traseul nu a fost amenajat și pregătit pentru desfășurarea unei etape de Campionat Național, piloții de la clasele 50cmc și Fete au luat totuși startul. Ștefania Băncilă, aflată la prima participare după accidentarea de anul trecut, a terminat pe locul secund la Fete, iar Anca Adam s-a impus la clasa 50cmc Juniori mari.  Tot la această clasă Patrick Florea și Filip Ion s-au clasat pe locurile doi, respectiv patru, iar la clasa 50cmc Junior Mici, Vladimir Corbu (6 ani), cel mai nou sportiv al echipei, a debutat cu o clasare pe locul secund.

 

Duminică, în ziua a doua, piloții echipei înscriși la celelelate clase au participat la sesiunea de antrenamente și s-au confruntat cu o serie de probleme. Circuitul de la Sfântu Gheorghe este unul fără posibilitate de irigare, unde în timpul curselor se formează o singură trasă, fără posibilitatea de depășire, dar care are și aterizări si decolări construite greșit și neconforme cu regulamentul. De asemenea, nici grila de start funcționa defectuos, grilele căzând pe rând, și era și neconformă pentru desfășurarea unei curse.

 

Comparativ cu piloții de la clasele mici, de la 50cmc, pentru ceilalți piloți riscurile de accidentare pe un astfel de circuit erau mult mai mari așa că după ședința tehnică din cadrul echipei, în care au fost consultați toți sportivii și părinții acestora, s-a luat decizia de a nu mai lua startul în ultima zi a competiției.

 

“Din păcate o mare parte dintre piloții echipei nu au mai concurat în acest weekend, chiar dacă toți erau entuziasmați înaintea startului unui nou sezon din competiția internă. Pentru noi siguranța sportivilor este un aspect care nu se mai negociază, iar circuitul de la Sfântu Gheorghe nu era unul pe care se putea concura în siguranță. Am trecut prin multe accidentări în carieră, o mare parte dintre ele și din cauza circuitelor pe care am concurat. Și tocmai de aceea nu vreau ca piloții echipei să treacă prin așa ceva. Nivelul sportivilor noștri a crescut și fac progrese în permanență pentru că avem și un program internațional, iar riscul de accidentare pe circuite necorespunzătoare este mult prea mare și le poate pune în pericol chiar cariera. Acestea sunt motivele pentru care am decis să ne retragem și îmi doresc ca acest lucru să fie un semnal pentru ca lucrurile să se schimbe și la acest capitol în motocrossul de la noi”, a spus Adrian Răduță, antrenorul echipei Top Cross TCS Racing Team.

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2023 de partenerii Winbet, Trivas, EGT România, ATH Moto, Authentic Spirit, Castrol, Fundația SOS, Romarg, Avia Motors, GSC – Global System Communication și Midocar.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel