Sportivii Top Cross TCS, din nou în Bulgaria, Adrian Răduţă din nou pe podium în Campionatul Est European de Motocross

Echipa Top Cross TCS are parte de o toamnă intensă, cu multe deplasări în ţara vecină, Bulgaria. Evident totul se întâmplă cu un scop şi anume, cursele de motocross: la doar o săptămână după etapa de la Samokov, singurii piloţi români din Campionatul Est European au revenit în weekend-ul 13 – 14 septembrie, pe aceste meleaguri, pentru o nouă rundă a competiţiei, de această dată într-o formulă mai „extinsă”: Adrian Răduţă, Ionut Corbea, şi Virgil Corbea. .

adrian raduta

Liderul echipei Top Cross TCS, Adrian Răduţă, cunoaşte bine circuitul de la Troyan, acolo unde s-a desfăşurat etapa cu numărul nouă a Campionatul Est European, fiind cât pe ce să înregistreze o nouă victorie în faţa piloţilor bulgari, care evoluau practic pe un circuit de casă. Adrian a reuşit câte un „hole-shot” în fiecare din cele două manşe la MX1, instalându-se la conducerea cursei. Din păcate, în prima manşă, cel mai titrat pilot român de motocross a căzut într-un viraj alunecos, fiind depăşit de mai mulţi piloţi, printre care şi bulgarul Ioskev. Adrian se ridică şi recuperează poziţiile pierdute, însă prea puţin timp a mai rămas din manşă mai rămâne pentru a trece şi de sportivul bulgar, de care se apropiase vizibil…

 

În manşa doi, după cinci tururi la conducere, Adrian rămâne fără frână spate, este nevoit să slăbească ritmul – „pe circuit era o săritură în coborâre urmată de un taluz, unde era absolut obligatoriu să frânezi şi cu spatele”, ne explică pilotul Top Cross TCS şi este depăşit de acelaşi Ioşkev. „Sunt mulţumit de locul doi obţinut la Troyan, am mai câştigat opt puncte în faţa concurentului meu direct, macedoneanul Cristian Iliovski, avansul înaintea următoarei etape, cea de la el de acasă, fiind de 28 de puncte”, spune Adrian Răduţă, care poate pleca astfel încrezător în Macedonia, în acest weekend.

instructor moto copii

Revenit pe circuitule de motocross, după ce s-a concentrat pe probleme academice, Virgil Corbea a obţinut un rezultat neaşteptat de bun la clasa MX2, după cum ne explică chiar el: „După o pauză destul de lungă de antrenamente, m-am calificat pe locul 8, după care, în urma unui start bun în prima manşă, am terminat pe poziţia a patra. În manşa doi am reuşit să iau hole shot, însă în primul tur, m-am acroşat de un alt pilot, am căzut, am pierdut multe poziţii şi am recuperat până pe locul VI”.

 

Mezinul familiei Corbea, Ionuţ are de recuperat 15 puncte dacă îşi propune să încheie sezonul 2015 în postura de campion al clasei MX2 Juniori. Tânărul sportiv a încheiat prima manşă pe poziţia cinci, după ce a trebuit să ţină piept piloţilor bulgari, pentru ca în manşa doi să reuşească să plece al treilea din grila de start. Din păcate, la fel ca şi Adrian Răduţă, Ionuţ rămâne fără frâna spate şi încheie manşa doi pe poziţia a patra, făcându-şi deja planuri pentru următoarea etapă, cea din Macedonia, programată pentru Prilep, 20-21 septembrie.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel