Tork România sprijină sportivii din motocross cu produse concepute special pentru solicitările crescute ale sectorului auto-moto

Tork România sprijină sportivii din motocross cu produse concepute special pentru solicitările crescute ale sectorului auto-moto

Sportivii care au urcat pe podiumul  ultimei  etape din acest sezon a campionatelor naționale si balcanice de motocross, desfășurată la TCS Racing Park Ciolpani, în weekend-ul 4-6 octombrie s-au bucurat de o surpriză în pachetul de premiere, venită din partea Tork Romania. Dacă te gândești la motocross, te gândești automat la diferite componente și consumabile pe care le folosesc sportivii, însă în spatele permanentului efort de întreținere a materialului competițional se ascund alte costuri, reprezentate de “ustensilele” cu care faci acest lucru. Și chiar, de către ustensilele cu care ții … ustensilele curate. Aici intră în scenă produsele Tork, care acoperă pur si simplu tot ceea ce înseamnă șters, curățat, lustruit sau uscat, iar motocrosul este, să recunoaștem, un sport “murdar”, în sensul că dacă nu au parte de noroi, sportivii și materialul de concurs au parte de praf sau … de bulgări de pământ, de diferite consistențe. Sectorul moto este cu atât mai solicitant, cu cât, lucrându-se inclusiv cu diverse uleiuri, solvenți, lavetele trebuie să fie mai rezistente, mai netede, dar și mai absorbante, fără a afecta însă suprafețele din plastic și ornamentele motocicletelor, imaginea materialului de concurs, fiind după cum se știe importantă în orice sport și cu atât mai importantă într-o disciplină atât costisitoare ca motorsportul.

Așadar, mai mulți sportivi se pot bucura acum de eliminarea unui stres, concentrându-se astfel mai bine pe latura pur sportivă, știind că motocicletele, echipamentul de concurs dar și propria igienă sunt un capitol rezolvat. Prin urmare, am stat de vorbă cu câțiva piloti, curioși să aflăm cum au integrat produsele Tork în activitatea lor. Istvan Ordog, tatăl pilotului Zoltan Ordog, selectat de către Yamaha Europe pentru un master-class exclusivist alături de sportivi de talie mondială spune ca era la curent cu produsele Tork încă de când a intrat în contact cu clubul Top Cross TCS, care utilizează de mult timp lavetele din celuloza si cele netesute Tork. El a rămas impresionat nu doar de produse ci și de ergonomia lor, de suporți, de soluțiile simple pentru transport și instalare, spunând că tot ceea ce înseamnă “toaleta” piloților și a motocicletelor este asigurat, discret și eficient de produsele Tork. Totodată, Istvan este de părere că hârtia este foarte absorbantă, rezistentă la utilizare, și implicit mai economică, netrebuind să faci risipă, ca la alte produse. La fel , familia Popovici, respectiv părinții talentatului sportiv și campion Marius “Mario” Popovici spun că folosesc aceste produse pentru a imprima aspectul final motocicletei, odată curățate, declarându-se mai mult decât mulțumit de calitatea lavetelor și a hârtiei.

Ciprian Popescu, liderul echipei Dual Racing Team, este un utilizator îndelungat al produselor Tork, în speță hărtia hârtia albastră de service și servețelele impregrnate pentru degresare, fiind în măsură astfel să ofere o evaluare riguroasă: “Practic, nici nu mai folosim solvenți sau cleaner tip spray să degresăm piesele în service. Șervețelele sunt mai prietenoase în contact cu mâna, nu usucă pielea, se pote folosi lejer, iar cu hârtia albastră multipurpouse ștergem orice motocicletă după spălare, în loc de cârpe. Suprafața își păstrează un finiș, un pic de luciu, hârtia nu lasă urme abrazive și e moale, ca o cârpa din bumbac. La final, mecanicii nostril folosesc  săpun lichid, tot de la Tork, care conține și glicerină, degresând mâinile, care nu rămân uscate”, spune experimentatul sportiv și organizator de competiții interne și internaționale.

Și George Căbăl, unul dintre cei mai în formă motocrosiști ai momenului, trecut inclusiv prin experiența puternicului campionat german ADAC MX Master se declară încântat de utilizarea hârtiei albastre, menționând și aspectul practic al suportului și coșului de gunoi, care vin la pachet odată cu aceasta, ceea ce înseamnă, spune el, că a fost luat în caclul nu doar produsul ci și mediul în care este utilizat.

De altfel, după cum explică Adina Burcă, din partea Tork România, rațiunea implicării în acest sport, alături de distribuitorul Tork, TAG Producție și Consultață, reprezentat de către Ciprian Moise, un vechi prieten al motocrosului, provine chiar din viziunea acestei companii: îmbunătățirea stării de bine prin asigurarea igienei și a nivelului optim de sănătate pentru fiecare dintre noi.

“Ca mamă, văd în orice sport un mijloc de a aduce copiii mai aproape de lumea reală, o cale minunată de socializare în aer liber, multă adrenalină și rezultate imediate care  le plac atât de mult. Chiar dacă acest sport în sine implica și unele riscuri, cred că orice parinte ar trebui să încurajeze sau să se implice împreuna cu copiii într-o activitate sportivă fie că aceasta se numește motocross, karting sau simple plimbări în aer liber”, spune Adina Burcă, neuitând să menționeze că implicarea Tork în motocros va continua și chiar va deveni mai activă pe viitor.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel