Weekend plin pentru piloții Top Cross TCS KTM

Weekend plin pentru piloții Top Cross TCS KTM

Weekendul acesta a fost unul plin pentru piloții Top Cross TCS KTM. 17 dintre ei și-au făcut debutul în Campionatul Național de Motocross al Bulgariei, iar doi au cconcurat în premieră în ADAC MX Masters din Germania.

 

Piloții Top Cross TCS KTM au debutat cu dreptul în competițiile naționale din Bulgaria și Germania, acolo unde au concurat în acest weekend. Zoltan Ordog și Victor Rusu și-au făcut debutul în campionatul german de motocross ADAC MX Masters, unul dintre cele mai puternice din Europa,  și au reușit să impresioneze pe toată lumea.

În calificările de pe circuitul de la Mölln, locul unde s-a desfășurat etapa a doua a sezonului, Zoltan Ordog a reușit un loc 9 în calificările pe grupe. În prima manșă s-a clasat pe locul 28, iar în manșa a doua pe locul 23, ceea ce a însemnat locul 28 la general.

 

“A fost un weekend extraordinar pentru mine. A fost prima mea participare în campionatul ADAC MX Masters, un campionat de top din Europa, și nu știam la ce să mă aștept. Fiind nisipos, traseul a devenit din ce în ce mai greu, s-au format foarte multe linii și bump-uri, făcând-ul totodată și mai tehnic. Toti competitorii din clasa în care am concurat sunt foarte rapizi și bine pregătiți. Sunt mulțumit de rezultat final, locul 28 din 40 de sportivi, ținând cont că a fost prima mea cursă.  Mi-a plăcut că organizarea a fost foarte bună, iar traseul foarte bine pregătit, udat și a fost sigur  pentru toți riderii. Aștept cu nerăbdare acum a doua mea cursă din acest campionat, care se va desfășura pe 28 mai la Randers, în Danemarca, și unde îmi doresc o clasare mai bună”, a spus Zoltan Orddog.

Victor Rusu a început weekendul cu o clasare pe locul 26 în calificări, ceea ce a însemnat că a intrat în Last chance, o manșă suplimentară pentru a mai avea o șansă la calificare în concurs. În această cursă a terminat doar pe locul 13 și a fost nevoit să se oprească în această fază a competiției.

 

“A fost o experiență extraordinară și mă bucur că am avut ocazia să particip la o competiție unde motocrossul este la un alt nivel, comparativ cu campionatele în care am participat până acum. Din păcate, nu m-am calificat în cursa finală, dar sunt sigur că în următoarea rundă, de la Randers, voi avea mai mult succes. A fost însă o experiență uimitoare să vad și să particip cu unii dintre cei mai buni piloți la această clasă”, a spus și Victor Rusu.

 

La cea de-a doua etapă din campionatul de motocross al Bulgariei, desfășurată pe circuitul de la Levski, au participat 17 piloți ai echipei, iar patru dintre ei, dacă luăm în calcul și clasările efective de la clasa 50cmc, au terminat pe podium.

 

Anca Adam s-a impus la clasa 50cmc, iar Patrick Florea a terminat pe locul 3, dar pentru că nu se încadrau la vârstele din regulamentul federatiei bulgare, clasările lor nu au fost validate.

 

La clasa 65cmc, Andrei Susanu a terminat etapa pe locul cinci, Alecsei Toader pe 8, Cristian Cristescu pe locul 9, iar Mihai Alexandru pe 12. Celalalte două clasări pe podium au venit la clasa 85cmc, unde Luca Ștefănescu și Ștefan Gherghiceanu au terminat pe locurile doi și trei. La aceeași clasă Robert Trufasu a incheiat pe locul 6, iar Ștefan Otelescu a încheiat etapa pe locul 9.

 

Mihai Dine s-a clasat pe 8 și fost cel mai bine clasat pilot al echipei la clasa MX2 Junior. La aceeași clasă au intrat în top 20 și Mihnea Banu, Kaloyan Stoyanov, Ștefania Băncilă, Andrei Căprioară, și Robert Enescu.

 

“A fost un weekend intens pentru piloții noștri și sunt mândru de rezultatele obținute. Au concurat în două campionate puternice, pe circuite noi și cu o concurență acerbă pentru locurile din puncte. Sunt sigur că au învățat multe și că se vor pregăti și mai intens pentru următoarele provocări”, a spus Adrian Răduță, antrenorul echipei.

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2023 de partenerii Winbet, Trivas, EGT România, ATH Moto, Authentic Spirit, Castrol, Fundația SOS, Romarg, Avia Motors, GSC – Global System Communication și Midocar.

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel