Zoltan Ordog este campion balcanic la clasa 85cc, iar Luca Ștefănescu este vicecampion balcanic la 65cc, după etapa de la Ciolpani

Zoltan Ordog este campion balcanic la clasa 85cc, iar Luca Ștefănescu este vicecampion balcanic la 65cc, după etapa de la Ciolpani

Echipa Top Cross TCS Racing a încheiat sezonul balcanic de motocross în forță, Zoltan Ordog câștigând titlul balcanic la clasa 85cc, iar Luca Ștefănescu fiind vicecampionul balcanic la clasa 65cc.  

În acest weekend, pe TCS Racing Park s-a desfășurat ultima etapă a sezonului în Campionatul Balcanic de Motocross și etapa a treia din Campionatul Național. Echipa Top Cross TCS Racing Team a avut la start 35 de piloți, trei dintre ei urcând pe podium în competiția balcanică, iar în competiția națională 13 dintre ei au terminat pe una dintre primele trei poziții.

Zoltan Ordog a încheiat sezonul balcanic de motocross în forță și a reușit să-și treacă în cont titlul balcanic după încă o victorie spectaculoasă la clasa 85 cc. Cu o clasare pe podium la clasa 65cc, Luca Ștefănescu și-a asigurat titlul de vicecampion în Campionatul Balcanic de Motocross.

La clasa 65cc, echipa Top Cross TCS Racing Team a avut 7 piloți la start, cel mai bine clasat fiind Dumitru Sami care a terminat etapa pe locul secund. Luca Ștefănescu a terminat pe locul trei, punctele obținute pe teren propriu aducându-i titlul de vicecampion balcanic. La aceeași clasă, Tudor Ștefănescu a terminat pe locul 5, Victor Paraschiv pe locul 10, Horia Paraschiv pe locu 13, Daniel Preoteasa pe locul 14 și Cicu Valentin pe locul 15.

 

Zoltan Ordog a făcut din nou spectacol la clasa 85cc și a fost cel mai rapid în ambele manșe de pe TCS Racing Park, câștigând astfel toate cursele din Campionatul Balcanic la care a luat startul în acest sezon. După un sezon perfect, pilotul Top Cross TCS Racing Team reușește să aducă titlul balcanic la această clasă în România. Tot la 85cc, Victor Rusu a terminat etapa de la Ciolpani pe locul 6, Ioan Chiujdea pe locul 7, Mihnea Banu pe 8, Kaloyan Stoyanov pe 11, Vlad Urluescu pe 15 și Denis Martinescu pe 16.

Și la clasa MX2, în competiția balcanică, piloții Top Cross TCS Racing Team au reușit să termine în puncte. Eross Koppany a fost la un pas de podium și a terminat ziua pe locul 4, fiind urmat de Arthur Tătaru, pe 6, Iosif Petru, pe 8, Mario Popovici, pe 9, Denis Hăbeanu, pe 10, Ștefania Băncilă, pe 11, Aida Cojanu, pe 14, și Mihai Dine, pe 17.

În Campionatul Național de Motocross etapa de la Ciolpani a fost cea de-a treia din acest sezon, 13 piloți ai echipei Top Cross TCS Racing reușind să urce pe podium. La clasa 50cc juniori mici Alecsei Toader a terminat pe locul 3, iar Andrei Avram s-a clasat pe 5.

Prima victorie a echipei a venit la clasa 50cc juniori mari unde s-a impus Theodora Gumeniuc, în timp ce Tudor Balaban a terminat pe 5, iar Robin Moise pe locul 7.

În competiția internă, la clasa 65cc, toți piloții echipei au terminat în puncte. Dumitru Sami a fost cel mai rapid, fiind urmat de Luca Ștefănescu. Tudor Ștefănescu a terminat pe locul 4, Victor Paraschiv pe 9, Horia Paraschiv pe 11, Daniel Preoteasa pe 12 și Valentin Cicu pe 13.

La clasa 85cc, dominată de Zoltan Ordog, toți piloții Top Cross TCS Racing Team au reușit să termine în top 10. După cele două manșe Victor Rusu a urcat pe podium, pe locul 3, Ioan Chiujdea s-a clasat pe 4, Mihnea Banu pe 5, Kaloyan Stoyanov pe 6, Vlad Urlueascu pe 9, iar Denis Martinesc a încheiat pe locul 10.

La clasa MX2, Arthur Tătaru și Petru Iosif au fost pe podium la finalul zilei, pe locurile doi și trei, iar la clasa MX2 juniori echipa a avut trei piloți pe podium, Eross Koppany reușind să-I învingă pe Mario Popovici și Denis Hăbeanu. La aceeași clasă Bubi Voiculescu a terminat pe 6, Mihai Dine pe 7 și David Dobra pe locul 8.

În competiția fetelor, Ștefania Băncilă a fost mai rapidă decât Aida Cojanu câștigând etapa de la Ciolpani, colega ei de echipă clasându-se pe poziția a doua.

 

“A fost un weekend perfect pentru mine, atât din punct de vedere al rezultatelor sportive cât și din punctul de vedere al organizării acestei etape. Singurul meu regret este că nu am putut permite accesul spectatorilor, din cauza restricțiilor impuse, și sper ca anul viitor situația să fie mai bună din acest punct de vedere. Aș vrea să-i felicit în primul rând pe Zoltan Ordog și Luca Ștefănescu pentru performanțele din acest sezon și mă bucur că munca lor dă rezultate și în competițiile internaționale. A fost încă un weekend cu rezultate bune pentru toți piloții din echipă și acum ne vom concentra atenția pe ultimele curse din competiția internă”, a spus Adrian Răduță, antrenorul echipei Top Cross TCS Racing Team.

Următoarea provocare pentru piloții Top Cross TCS Racing este etapa de la Sfântu Gheorghe, programată pe 17 și 18 octombrie, a patra din Campionatul Național de Motocross.

Echipa Top Cross TCS este susținută în acest sezon de partenerii: EGT Romania, Cuibul de lemn, Fundatia SOS (Sport Ocrotire Sanatate), Yamaha Romania, Dual Motors, GSC Global Systems Communication și TwinAir Filters.

 

Photo event: www.vfd.ro

topcross

close
Subscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channelSubscribe to our channel